wat te doen curacao

Wat te doen op Curaçao?

Heb je een vakantie naar Curaçao op de planning staan? Tijd om alvast een lijstje met gave activiteiten samen te stellen. Het eiland heeft haar bezoekers ontzettend veel te bieden! Denk aan de parelwitte stranden, het mooie weer en het gezellige Willemstad. Dit artikel zet een aantal van de mooiste plekken op Curaçao voor je op een rijtje.

Om de verschillende plekken op het eiland makkelijk te kunnen bereiken, is het verstandig om voor een huurauto te kiezen. Je kunt de huurauto gemakkelijk vooraf reserveren via Autohuren-Curacao.nl. Het verzekert je ervan dat er een auto klaar staat op het moment dat je op het eiland aankomt. Onder meer de Fiat 500 en de Kia Picanto zijn populaire auto’s op Curaçao.

Leestip: wat is de vliegtijd naar Curaçao?

Bezoek de pontjesbrug in Willemstad

Willemstad is als hoofdstad van Curaçao meer dan het bezoeken waard! Je kent de stad wellicht al van de gekleurde huisjes. Vanaf de pontjesbrug heb je een fraai uitzicht over deze woningen. Daarbij wordt de pontjesbrug als de bekendste brug van Curaçao gezien, omdat het twee stadsdelen (Punda en Otrobanda) met elkaar verbindt. Reden genoeg dus om hier een bezoek aan te brengen! Wist je dat deze brug officieel de Koningin Emmabrug heet?

Rijd de verschillende parelwitte stranden af

Curaçao staat bekend om zijn prachtige stranden! Van deze stranden mag je zeker Playa Forti niet missen! Dit strand, gelegen in het westelijk deel van het eiland, biedt je toegang tot een klif van maar liefst tien meter hoog. Kijk niet gek op, wanneer de echte waaghalzen vanaf dit punt een sprong in de zee maken. Durf jij dit ook? Naast dit strand zijn er nog 34 andere stranden waar het heerlijk vertoeven is.

Dineer in het kleurrijke Pietermaai district

Eerder beschreven we de prachtige huisjes in Willemstad al. Je vindt deze kleurrijke woningen ook in het district Pietermaai. Naast de kleurrijke woningen biedt het district je een groot aantal restaurantjes en cafés, waar het prettig eten is in de avonduren. Het leuke aan Pietermaai is dat het zakenmensen, liefhebbers van muziek en jongeren samenbrengt. Een unieke sfeer, wat het district een niet te missen plek maakt tijdens je bezoek aan Curaçao.