verschil AM en PM

Wat is het verschil tussen AM en PM?

Veel mensen hebben zich wel eens verdiept in het verschil tussen AM en PM. Veel mensen vergeten echter na een tijdje weer hoe het ook alweer zat. Niet zo gek ook. Wanneer je wilt weten wat het verschil is, dan ben je dus zeker niet de enige. We leren je graag een eenvoudig ezelsbruggetje dat je nooit meer zal vergeten, zo weet je altijd het verschil AM en PM. Lees het daarom goed door en probeer het te onthouden!

AM

AM is Ante Meridiem en geldt van 12 uur ’s nachts tot 12 uur in de middag. Je kunt dit gemakkelijk onthouden door te denken aan “After Midnight” De nacht gaat pas om 12 uur in natuurlijk.

PM

PM staat voor Post Meridiem. Dit geldt na de middag. Het is geen ramp als je vergeet waar het letterlijk voor staat. Deze tijd geldt van 12 uur in de middag tot 12 uur in de nacht. Je kunt eenvoudig onthouden dat PM staat voor “Passeert Middag” Dit is het enige wat je hoeft te onthouden om nooit meer de fout in te gaan!

Verschil AM en PM; waarom je het moet onthouden!

Voornamelijk in Engelstalige landen wordt dit vaak gebruikt. In Europese landen wordt overal de 24 uur tijdsaanduiding gebruikt! Ook wanneer je online artikelen leest om bijvoorbeeld je vakantie voor te bereiden, kan het zijn dat je de tijdsaanduidingen tegen komt. Er kan wel eens sprake zijn van een X aantal uur tijdsverschil. Het is fijn dat je dan weet hoeveel uur dat is, zodat je je daar op in kunt stellen (en horloge en telefoon etc. op een andere tijd in kunt stellen). Bereid je overal goed op voor en geniet van je vakantie. Door dit ezelsbruggetje, kan het haast niet meer mis gaan!