vliegtijd Zanzibar

Wat is de vliegtijd naar Zanzibar?

Zanzibar is een heerlijke vakantiebestemming en hét bewijs dat je voor een prachtige exotische plek helemaal niet zo ver hoeft te vliegen. Dit eiland ligt rechts van de kust van Afrika en het is met haar parelwitte stranden en vele zonuren de ideale plek om tot rust te komen. Lees snel verder om erachter te komen hoe lang je er precies over doet om op dit prachtige eiland te komen.

Vliegtijd naar Zanzibar

Zanzibar ligt een aardig eindje van Nederland af, namelijk zo’n 7300 kilometer. Het is een eilandengroep gelegen aan de oostkust van Tanzania. Het hoort dan ook bij het land Tanzania. Er is maar één vliegveld op Zanzibar, namelijk Kisauni Airport (ZNZ). Vanaf Schiphol vlieg je er zo’n elf tot twaalf uur op naar Zanzibar. Dit is met een rechtstreekse vlucht. Wanneer je een tussenlanding hebt, doe je er vanzelfsprekend langer over, namelijk zo’n 12 tot 14 uur.

Vanaf Eindhoven kun je helaas nog niet naar Zanzibar vliegen, maar vanaf Rotterdam gelukkig wel. Wanneer je vanaf Rotterdam vliegt is het alleen wel zo dat je altijd minimaal twee tussenlandingen hebt. De gemiddelde vliegtijd is dan, inclusief tussenlandingen, zo’n twintig uur. Dat is dus een stuk langer dan wanneer je vanaf Schiphol vliegt. Het vliegveld van Zanzibar ligt zo’n zeven kilometer verwijderd van het centrum van Zanzibar Town. Je hoeft dus geen lange taxi of busrit te nemen naar de bewoonde wereld.

Tijdverschil

Let er ook op dat er een tijdverschil is tussen Nederland en Zanzibar. Deze verandert ook nog eens elk jaar. In de wintertijd is het namelijk twee uur later op Zanzibar dan in Nederland en in de zomertijd is het tijdverschil slechts één uur. Houd hier dus ook rekening mee wanneer je je vakantie boekt. De aankomsttijden staan altijd goed aangegeven op je vliegtickets, maar dit kan verklaren waarom de heenvlucht langer kan duren dan de terugvlucht.