Wat is de beste tijd voor een weekend Winterberg

Wat is de beste tijd voor een weekend Winterberg?

Sommige vakantiebestemmingen zijn typische zomer- of juist winterbestemmingen. Winterberg is een uitzondering, al doet de naam anders vermoeden. Dit plaatsje in Sauerland in het Duitse Noordrijn-Westfalen is jaarrond een geschikte bestemming voor een weekendje weg. Het ligt op maar een klein aantal uurtjes rijden. Wat kun je hier beleven? We geven je hier tips voor leuke activiteiten voor een weekend Winterberg in zowel de zomer als de winter!

Winterberg als geliefde wintersportbestemming

Heb je zin om de latten onder te binden, maar wil je niet ver reizen of een groot vakantiebudget aansnijden? Dan is een weekendje Winterberg ideaal om snel en voordelig van winterpret te genieten. Als je de weerberichten checkt en ontdekt dat er sneeuw op komst is, dan is een skiweekend naar Winterberg zo geboekt. Hier tref je 27 km aan afdalingen, voor zowel de beginnende als de geoefende skiër. Er ligt 14 km aan blauwe pistes, 2 km aan rode pistes en er is een zwarte piste van 1,5 km. Je kunt eveneens rekenen op bruisende après-ski faciliteiten! Sleetje rijden en sneeuwpoppen maken? Winterberg is ook een leuke bestemming voor gezinnen met kinderen!

Vanaf nu nog beter bereikbaar!

Hoewel Winterberg op maar slechts 3,5 uur rijden ligt vanaf Utrecht, kan het wel erg druk zijn als het sneeuwt. Winterberg is een populaire bestemming, dus je bent zeker niet de enige die naar dit gebied afreist. Voorheen betekende dit geheid lange files, maar vanaf 18 november 2019 wordt de verlenging van de A46 geopend. Het is de bedoeling dat het verkeer daardoor gemakkelijker en zonder al te veel files naar Winterberg kan doorstromen. Er is dus niets meer wat je tegenhoudt om van winterpret in Winterberg te gaan genieten.

Tips voor een weekendje Winterberg in de zomer

Niet alleen het betoverende witte landschap in de winter is prachtig. Ook als het groen tevoorschijn komt, is een weekend Winterberg een aanrader. De heuvels, groene weiden en bossen van Sauerland nodigen je uit om mooie wandelingen of fietstochten te maken. Vooral ook mountainbikers zullen het hier voortreffelijk naar hun zin hebben. Beklim de St. Georg Skischans en ga en kijkje nemen bij de Erlebnisberg Kappe. Daar tref je een indrukwekkende panoramabrug, klimattracties, speeltuin, midgetgolfbaan en een zomerrodelbaan aan. Het is eveneens heerlijk om door het centrum van Winterberg te struinen, met winkeltjes, cafés en restaurants.

Er is altijd iets leuks te doen!

Hierboven benoemden we al enkele goede redenen om af te reizen naar Winterberg, maar er zijn er nog veel meer. We raden je aan om er een lang weekend Winterberg van te maken. Het is bijvoorbeeld ook te gek om de beroemde St. Georg Skischans te beklimmen. Je hebt toch geen hoogtevrees? Snelheidsduivels ervaren een adrenalinekick op de outdoor kartbaan van Niedersfeld. Watersporters binden de waterskies onder of springen op een wakeboard om de Hillebachssee onveilig te maken. De druipsteengrotten van de Attagrot op circa 60 km zijn eveneens een bezoekje waard. Het attractiepark Fort Fun in Bestwig, op 25 minuten van Winterberg, staat garant voor een volle dag plezier voor jong en oud.