Waarop letten bij het kopen van een tent

Waarop letten bij het kopen van een tent

Ga je binnenkort voor het eerst kamperen met een tent? En heb je nog een tent nodig? In dit artikel vertellen wij waarop je moet letten bij het kopen van een tent. Lees verder om te weten welk soort tent het best bij jou past.

1. Aantal personen

Bij het kopen van een tent is het natuurlijk belangrijk om te weten met hoeveel personen jullie van plan staan om te vertoeven in de tent. Hou er altijd rekening mee dat jullie bij slecht weer met z’n allen binnen zitten. Bespaar dus niet op ruimte bij het kopen van een tent.

2. Bepaal een budget

Tijdens je zoektocht naar de ideale tent voor je kampeervakantie(s) is het verstandig om te bepalen wat je maximaal wilt uitgeven aan een tent. Zo vallen alle grote en prijzige tenten direct af bij je zoektocht. Dat maakt het aanbod overzichtelijker. Bedenk bij het kopen van een tent goed hoe vaak je van plan bent om de tent te gebruiken. Ga je vanaf heden alleen nog maar kamperen? Of houden jullie ervan om kamperen af te wisselen met vliegvakanties?

3. Rondtrekken of één vaste plek?

Ben jij van plan om rond te trekken? Dan is het verstandig om te kiezen voor een lichtgewicht tent. Meestal zijn deze van polyester, waardoor ze lichter zijn en sneller opdrogen. Ideaal voor als je gaat trekken. Als je van plan bent om veelal op één plek te blijven staan tijdens je kampeervakantie, dan adviseren we een katoenen tent. Deze zijn vaak robuuster en ademen beter. Katoenen tenten zijn echter wel duurder, waardoor het interessant is om te kijken naar polykatoen tenten. Deze zijn goedkoper dan katoen, maar ademen beter dan polyester.

4. Fiets, auto of lopend?

Een ander aandachtspunt bij het kopen van een tent is de hoeveelheid ruimte die je onderweg hebt. Ga je met de auto, fiets of lopend op vakantie? Als je met de fiets of lopend op pad gaat, dan is een lichtgewicht tent absoluut een must. Deze lichte en compacte tenten zijn ideaal voor als je gaat trekken. Ook als je een kleine auto hebt is het soms verstandig om te kiezen voor een tent van polykatoen of polyester. Een grote katoenen tent van meer dan zestig kilo is vaak ook lastig mee te nemen bij weinig bagageruimte.

5. Tunnel-, piramide- of bungalowtent?

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een tunneltent, vooral bij gezinnen zijn deze tenten de populairste keuze. Dankzij de boogstokken zijn deze gemakkelijk op te zetten. Ook biedt een tunneltent veel (sta)ruimte. Bungalowtenten worden steeds minder gebruikt. Enkel als mensen een heel seizoen gaan kamperen kan een bungalowtent overwogen worden. Bungalowtenten zijn stevig en bieden de meeste ruimte door de recht omhoog lopende wanden. Piramidetenten worden steeds minder verkocht, door de populariteit van tunneltenten.