vakantie in Tsjechië

Waarom op vakantie naar Tsjechië steeds populairder wordt

Nederlanders kiezen er steeds vaker voor om op vakantie te gaan naar Tsjechië. In 2017 bezochten bijna een kwart miljoen Nederlanders het prachtige Tsjechië. Dit is bijna 10% meer dan in 2016. Dat Tsjechië populairder wordt is voor ons een reden om eens uit te zoeken waarom ook jij Tsjechië moet bezoeken. 

Geschikt voor een korte (city)trip

Tsjechië is enorm geschikt om er voor korte tijd even tussenuit te gaan, in minder dan 2 uur vlieg je ernaar toe. Vooral Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een van de meest populaire bestemmingen voor een citytrip. In Praag heeft genoeg te bieden voor liefhebbers van cultuur en historie. De prachtige stad heeft tal van bezienswaardigheden en is een sieraad voor het oog. Een stedentrip naar Praag is al een reden waarom jij ooit Tsjechië gezien moet hebben. Op Tsjechoreizen.nl vind je een ruim aanbod van korte (steden)trips naar dit prachtige vakantieland.

Het hele jaar de moeite waard

Steeds meer Nederlanders ontdekken de wintersport mogelijkheden in Tsjechië. In de wintermaanden zijn er de laatste jaren steeds meer Nederlanders op de Tsjechische skipistes te vinden. Als wintersportliefhebber kan je enorm genieten van prachtige skigebieden in Tsjechië.  Waar je in de zomermaanden kan genieten van de prachtige wijngebieden, fantastische ongerepte natuur en de prachtige steden.

Klimaat Tsjechië

Tsjechië een geweldig klimaat voor vakantiegangers. Het is niet te heet en niet te koud. Door de hoge bergen worden regenbuien vaak op afstand gehouden. Deze hoge bergen zijn wel iets minder hoog dan in Zwitserland en Oostenrijk, waardoor de temperaturen in de winter niet al te ver dalen. Alles bij elkaar een fantastisch klimaat om van je vakantie te genieten!

Prachtige natuur

natuur tsjechie

Voor natuurliefhebbers is Tsjechië een perfecte vakantiebestemming. Het land heeft 4 ongerepte nationale parken (het Reuzengebergte, Boheemse woud, Boheems Zwitserland en de Thaya-vallei). Ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers.

Hou je van fietsen? Ontdek pittoreske dorpjes, cultuur, historische monumenten en de ongerepte natuur door een van de vele fietsroutes te volgen.

Voordelige vakantie

Een vakantie is vaak al duur genoeg. Een voordelige vakantiebestemming is dan ook leuk meegenomen. In Tsjechië kan je uit eten voor slechts 15 á 20 euro, echter moet je deze prijzen niet verwachten in de buurt van toeristische trekpleisters. Via onderstaande banner kan je zeer voordelig een vakantie naar dit prachtige land boeken.