Waarom op vakantie naar Patagonië

Waarom op vakantie naar Patagonië?

Patagonië is zo’n bestemming die iedereen een keer gezien zou moeten hebben. Het behoort tot de mooiste regio’s ter wereld en is voor veel mensen een typische bucketlist bestemming. Toch is het een bestemming waar nog niet zo veel over geschreven wordt.

Waarom naar Patagonië

De meeste mensen die naar Zuid-Amerika reizen, reizen naar bekende landen als Brazilië, Chili of Colombia. Patagonië is ook geen land, maar een regio in het zuiden van Argentinië en Chili.

Maar waarom zou je naar Patagonië reizen? Het is niet bepaald een goedkope bestemming waar je zo 1-2-3 heen reist. Toch raden we je aan om je spaarrekening te plunderen en dit blog te lezen want een reis naar Patagonië is een once-in-a-lifetime ervaring.

De natuur

De natuur in Patagonië is de voornaamste reden om hier naar toe te reizen. Het zijn ook veelal natuurfanaten die deze regio bezoeken.

Je komt hier niet voor de tropische stranden, maar dat maakt Patagonië ruimschoots goed met prachtige valleien, gigantische bergen met besneeuwde bergtoppen, ijskoude gletsjers, helder blauwe meren en ongerepte bossen. Elke stukje van Patagonië herbergt wel iets unieks.

Activiteiten

Reizigers die houden van wandelen moeten zeker naar Patagonië reizen. Er zijn weinig plekken op aarde waar je zo goed kunt wandelen als in Patagonië.

De hele regio ligt vol met wandelroutes variërend van routes van een paar uur tot een paar dagen. Je kunt met gidsen rondlopen of zelf je eigen route uitstippelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Uitzichten

Als je gaat wandelen in Patagonië zul je je camera op moeten laden want je komt het ene na de andere uitzichtpunt tegen. De natuur hier is zo overweldigend dat je overal foto’s wil maken.

De ene keer kijk je naar besneeuwde bergtoppen terwijl je een kilometer verder een gletsjer op de foto zet.

De rust

Patagonië is geen plek voor mensen die op zoek zijn naar feestjes en gezellige barretjes. El Chalten, Ushuaia en El Calafate zijn de bekendste plekken, maar feesten tot in de late uurtjes zit er niet in.

Dat is ook niet de reden dat je naar Patagonië komt. De rust en de schitterende natuur is de reden dat mensen hier komen. Je kunt hier, mits je de bekende plekken overslaat, uren rondlopen zonder andere reizigers tegen te komen. Als je op zoek bent naar een plek waar je even tot jezelf kunt komen, is Patagonië zeker de moeite waard.

Beste reistijd

De beste tijd om Patagonië te bezoeken is tijdens de piekmaanden van december tot en met maart. Dan is het niet te koud. Het ‘nadeel’ is dat het wel drukker is dus je zult accommodatie moeten reserveren.

In de winter kan het hier erg koud worden dus plan je reis goed voordat je zomaar afreist naar deze indrukwekkende regio!