treinkaartje naar Parijs

Waarom een treinkaartje naar Parijs een goed idee is

Overweeg jij om een treinkaartje naar Parijs te kopen? Dit is voor veel mensen nog een betere optie dan vliegen naar Parijs. Er zijn een hoop mensen die de drukte van Schiphol maar niet vinden. Bovendien is ook vliegangst een goede reden om de trein boven het vliegtuig te verkiezen. Voor een verre reis is de trein niet altijd ideaal, maar met een treinkaartje kan je goedkoop naar Parijs  enkun je binnen een aantal uur al in deze geweldige stad arriveren. Hierdoor is de trein voor velen het ideale vervoermiddel naar Parijs. Ben jij benieuwd wat er allemaal in deze mooie stad te doen is? Hieronder lees je precies waarom deze stad zo aantrekkelijk is.

De vele musea

Vind je het leuk om cultuur te snuiven? Dan is Parijs hiervoor de perfecte stad. In de stad zijn een hoop populaire musea gevestigd. Zo kent iedereen het Louvre museum bijvoorbeeld wel. Dit museum is gevuld met kunst uit allerlei verschillende tijdperken. Van moderne grafische kunst tot aan oude kunst uit het Midden-Oosten, in het Louvre zijn er heel wat bijzonderheden te zien. Overigens is het Louvre lang niet het enigste museum in deze mooie stad. Een kunstliefhebber zal zich geen moment vervelen in Parijs. Ook in de straten van Parijs zelf kun je veel streetart bewonderen. Een treinkaartje naar Parijs is voor een kunstliefhebber absoluut de moeite waard!

De romantiek

Parijs is een stad met veel verschillende kanten. Behalve dat de stad aantrekkelijk is vanwege de vele musea, staat de stad ook bekend als de stad van de liefde. Deze bijnaam is al een flinke tijd oud, aangezien de stad in de 19e eeuw al populair was vanwege het unieke nachtleven. Echter, is de stad ook tegenwoordig nog zeer romantisch. Veel stelletjes vinden het prachtig om met een bootje door de Seine te varen of om op een van de vele terrasjes te genieten. Als je de Eiffeltoren bezoekt, zul je al snel zien dat Parijs nog steeds aantrekkelijk is voor stelletjes. Er zijn een hoop stellen die een treinkaartje naar Parijs aanschaffen en vervolgens samen naar Parijs afreizen.

Het bijzondere eten

Als ze ergens goed kunnen koken, dan is het wel in Frankrijk. Veel wereldberoemde koks zijn afkomstig uit dit land. Waar kun je nou beter kennismaken met deze kookkunsten dan in de hoofdstad? Het is dan ook absoluut aan te raden om eens een van de restaurants in Parijs te bezoeken. De stad heeft een hoop restaurants met één of meerdere michelinsterren. Overigens hoef je natuurlijk niet puur voor het eten af te reizen naar Parijs, je kunt het uiteten eenvoudig combineren met andere activiteiten.

De prijs van een treinkaartje naar Parijs

Er zijn dus een hoop verschillende redenen om af te reizen naar Parijs. In dit artikel zijn nog lang niet alle activiteiten benoemd. Over de stad Parijs zouden hele boeken geschreven kunnen worden. Vraag jij je af of een treinkaartje naar Parijs wel te betalen is? Dan zullen de prijzen je waarschijnlijk aangenaam verrassen, want tegenwoordig is zo’n treinkaartje helemaal niet duur meer!