waarom een reisverzekering

Waarom een reisverzekering?

Eindelijk, de lang verwachte vakantiedagen komen eraan. Een vakantie is er om te genieten, als je geheel zorgeloos wilt genieten is een reisverzekering aangeraden. Als je op vakantie gaat mag je zelf bepalen of je een reisverzekering afsluit, dit is immers niet verplicht. Maar in sommige gevallen wel héél handig! Waarom een reisverzekering? Lees er hieronder alles over.

Risico op kosten

Zoals we hierboven al zeiden: een reisverzekering is niet verplicht. Maar indien je onverzekerd op reis gaat zijn de kosten bij schade wel voor eigen rekening. Wil je dit risico dragen? En weet je dat deze kosten enorm kunnen oplopen? Bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname in het buitenland. De medische kosten zijn in sommige landen veel hoger dan in Nederland. Zonder reisverzekering moet je zelf opdraaien voor deze kosten. Wij adviseren altijd om een reisverzekering af te sluiten, meestal betaal je een paar tientjes en ben je verzekerd voor de meeste ongelukken. Mocht er wat gebeuren, dan regelt en betaald de verzekering alles.

Vakantie in eigen land

Ga je veel op vakantie in eigen land? Dan is het verstandig om de polisvoorwaarden goed door te lezen. De dekkingen zijn namelijk bij alle verzekeraars verschillend. Met een doorlopende reisverzekering ben je in binnen- en buitenland verzekerd tijdens je vakantie. Erg makkelijk als je regelmatig in eigen land op vakantie gaat.

Dekking

De dekking van een reisverzekering geeft aan welke zaken er allemaal zijn verzekerd. Over het algemeen zijn de volgende zaken verzekerd bij een reisverzekering:

  • Hulpverlening door een alarmcentrale
  • Buitengewone kosten
  • Bagage
  • Geld
  • Repatriëring (de kosten die hulpdiensten maken als je door ongeval, ziekte of overlijden terug moet naar Nederland)
  • Per ongeluk veroorzaakte schade aan het vakantieverblijf

Om bovenstaande punten hoef je je dus al geen zorgen meer te maken tijdens je vakantie, als je doorlopend verzekerd bent. Ons advies is wel altijd je polisvoorwaarden goed door te lezen. Zo weet je precies waarvoor je allemaal verzekerd bent.

Extra dekking nodig?

Het kan zijn dat je extra dekking nodig hebt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld voor wintersport. Wintersport is namelijk niet standaard meeverzekerd, hiervoor zal je dus een reisverzekering met extra dekking voor gevaarlijke sporten moeten afsluiten. Onder deze dekking vallen vaak ook andere sporten zoals jetskiën, (kite)surfen, bergbeklimmen, diepzeeduiken, abseilen en dergelijke. Naast de extra dekking voor gevaarlijke sporten is het ook mogelijk om de reisverzekering uit te breiden met een annuleringsverzekering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Nu je weet waarom een reisverzekering een verstandige keuze is, wordt het tijd om een keuze te maken tussen kortlopend en doorlopend. Een reisverzekering kan je namelijk afsluiten in twee verschillende looptijden: kortlopend of doorlopend. Vanzelfsprekend geldt bij een kortlopende verzekering dat de dekking slechts geldt voor één reis. Een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je het hele jaar door verzekerd op vakantie kan gaan. Een doorlopende verzekering is veelal goedkoper wanneer je minimaal 2,5 week op vakantie gaat per jaar.