Waar een vakantiewoning kopen

Waar een vakantiewoning kopen?

Droom je er weleens van om een eigen vakantiewoning te hebben in een mooi en zonnig vakantieland? Je profiteert dan dubbel, je hebt een vaste stek in je favoriete vakantieland en waar je altijd terecht kunt en je profiteert van een rendement als je de woning verhuurt. Wat zijn momenteel gunstige landen voor het kopen van een vakantiewoning?

Altijd gunstig?

Heb je voldoende eigen geld, dan kan het kopen van een eigen vakantiewoning lucratief zijn. Met de huidige lage rentetarieven heeft het geen zin meer om het geld op de bank te laten staan. Maar ook als je niet voldoende spaargeld hebt dan zou je eventueel een vakantiewoning kunnen kopen. De vraag komt dan wel op: ‘Hoeveel kan ik lenen?’ en ‘Is dit de moeite waard?’. Moet je de volledige prijs van de woning financieren, laat dan de vraag hoeveel kan ik lenen aan je voorbijgaan. Dan is het namelijk niet lucratief meer. Een gedeelte lenen en een gedeelte eigen geld kan nog wel. Je moet er namelijk rekening mee houden dat het onderhoud ook geld kost. Als je hiernaast ook nog een volledige hypotheek hebt dan geniet je (waarschijnlijk) niet meer van het rendement dat een vakantiewoning kan opleveren.

Booming Malta

Traditioneel is Malta een vakantieland dat vooral vijftigplussers trekt. Maar de laatste jaren maakt Malta een inhaalslag onder een jonger publiek en wordt het eiland door steeds meer jongeren bezocht. Het aantal toeristen dat Malta jaarlijks bezoekt groeit flink. Malta biedt dan ook alles voor de vakantieganger. Mooie en nog rustige stranden, pittoreske dorpjes, fantastisch klimaat en een rijk erfgoed. Mede door een goede economie en een voordelig belastingstelsel is het zeer aantrekkelijk om een vakantiewoning op Malta te kopen. Dit wordt overigens door steeds meer investeerders gezien, dus het duurt niet lang meer en de keuze in vakantiewoningen wordt zeer beperkt.

Portugees weer

Met een vakantiewoning in Portugal, is het heel gemakkelijk om tijdens een koude of druilerige Nederlandse winter op het vliegtuig te stappen. In Portugal, vooral in het zuiden, geniet je ook tijdens de koude winter van een zeer aangename temperatuur. Portugal heeft enkele jaren van mindere economische groei achter de rug, waardoor de prijzen van woningen zijn gedaald. De economie zit momenteel in de lift en ook de woningprijzen stijgen weer. Het is daarom verstandig om nu een vakantiewoning in Portugal te kopen. Overigens is Lissabon al behoorlijk prijzig. Beter is het om meer richting de Algarve te zoeken. Dit is ook de meest gunstigste regio als je je woning wilt verhuren.

Betaalbaar Kroatië

Al enkele jaren is Kroatië in opkomst als vakantieland. Er wordt wel eens gezegd dat de Kroatische kust de mooiste kuststrook van Europa is. Het land is ook gemakkelijk met de auto of camper te bereiken. Hier kun je genieten van een strandvakantie, maar ook van historische steden, zoals Dubrovnik en Split. Hoewel de prijzen van de huizen wel iets zijn gestegen, is het niveau nog bij lange na niet zoals in andere westerse landen. In Kroatië koop je voor weinig geld nog een grote vakantiewoning.