Vliegtijd Curaçao

Vliegtijd naar Curaçao

Is Curaçao een bestemming die je overweegt voor je volgende vakantie? Of ben je nog aan het twijfelen of dit een geschikt idee is? Dan is het in ieder geval van belang om te weten welke verwachtingen je allemaal mag hebben, bijvoorbeeld op het gebied van vliegtijd. Hoe lang doet een vlucht naar Curaçao er eigenlijk over? Op deze plek vind je alle informatie die nodig is. Dit is wel zo fijn om te weten. Je kunt dan zonder zorgen het vliegtuig pakken en naar de zon vliegen.

Vliegtijd Amsterdam Curacao

Vluchten naar het eiland Curaçao gaan meerdere malen per week vanaf Amsterdam Schiphol. Vaak wordt er gekozen om te vliegen met KLM. De bestemming van deze vluchten is Hato International Airport. Het eiland lijkt misschien heel ver weg, maar in 9 uur kan je hier al zijn. Hoewel Willemstad de eindbestemming is, kan het wel zo zijn dat tussentijds wordt gestopt op bijvoorbeeld één van de andere Antillen.

Vliegen vanaf Düsseldorf

Het alternatief voor vliegen vanaf Amsterdam is natuurlijk vliegen vanaf Düsseldorf. De vliegtijd naar Curaçao vanaf deze vlieghaven is een uurtje langer. Je zit dan ongeveer 10 uur in het vliegtuig. Ook geldt voor deze vlucht dat er de kans bestaat dat er op één van de Antillen eerst wordt gestopt.

Tijdsverschil en afstand

Het tijdsverschil tussen Nederland en Curaçao is tijdens onze zomertijd 6 uur en tijdens onze wintertijd 5 uur. In Curaçao is het dus afhankelijk van de winter- of zomertijd 5 á 6 uur vroeger dan in Nederland. Hemelsbreed is de afstand tussen Amsterdam en Curaçao ongeveer 7.800 kilometer.