Vliegtijd Kaapverdië

Vliegtijd Kaapverdië – hoelang vliegen naar Kaapverdië?

Binnenkort vliegen naar Kaapverdië of ben je benieuwd naar de vliegtijd voordat je een reis naar dit prachtige eiland boekt? Wij vertellen je alles over de vliegtijd naar Kaapverdië, de afstand, ligging, valuta en het tijdsverschil.

Vliegtijd Amsterdam (Schiphol) – Kaapverdië

De vliegtijd van Amsterdam naar Kaapverdië is afhankelijk van naar welk eiland van Kaapverdië je vliegt. De kortste vlucht is ongeveer 6 uur en de langste duurt ongeveer 7 uur. De meeste vluchten vanaf Schiphol gaan rechtstreeks naar Kaapverdië. Als je een vlucht hebt geboekt met tussenstop zal de reisduur vanzelfsprekend ook langer zijn. Tijdens het vliegen wordt er ongeveer een afstand afgelegd van 5000 kilometer.

Vliegtijd Eindhoven/Rotterdam – Kaapverdië

De vluchten vanaf Eindhoven en Rotterdam hebben vaak meerdere tussenlandingen, wat zorgt voor een extreem lange vliegduur. Zo kan de reisduur soms oplopen tot meer dan 30 uur als je vliegt naar Praia of Sal. Wanneer je gaat vliegen naar Kaapverdië kan je het beste kiezen om vanaf Schiphol een rechtstreekse vlucht te boeken.

Vliegtijd Düsseldorf – Kaapverdië

Wat betreft de vliegduur maakt het geen verschil om te kiezen voor Düsseldorf in plaats van Amsterdam. Wat betreft vliegtijd is er bijna geen verschil. Kies dus voor het vliegveld dat jouw voorkeur heeft of kies voor de goedkoopste optie.

Ligging Kaapverdië

De prachtige en populaire vakantiebestemming Kaapverdië ligt ten hoogte van de Sahara. Het klimaat is zeer aangenaam door de invloeden van de oceaan, wat ervoor zorgt dat het klimaat koeler en aangenamer is dan in de woestijn. Hemelsbreed liggen de eilanden ongeveer 4800 kilometer van Nederland vandaag. De eilanden van Kaapverdië hebben een totaal oppervlakte van meer dan 4000 km².

Valuta

Op de eilanden van Kaapverdië wordt er betaald met de Kaapverdische Escudo, deze valuta kan je gemakkelijk aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau.

Tijdsverschil

Na het vliegen naar deze prachtige vakantiebestemming moet je rekening houden met een tijdsverschil van 2 á 3 uur. In de avond kan het flink afkoelen, waardoor het verstandig is om een warm vest bij de hand te hebben als je in de avond aankomt.