vliegtijd bali - hoe lang duurt het vliegen

Vliegtijd Bali – Hoe lang duurt vliegen naar Bali?

Je hebt er vast wel eens over gehoord: Bali. Dit Indonesische eiland is een goddelijke vakantiebestemming. Niet voor niets noemen ze dit eiland ook wel Godeneiland. Je waant jezelf er in het paradijs. Het heeft alles wat je van een eiland zou verwachten. Parelwitte stranden, een fantastische natuur, heldere koraalriffen en eeuwenoude tempels. Dit eiland is zeker niet klein. Het heeft een oppervlak van 563 km2. Het ligt precies tussen Lombok en Java en wordt omringd door de Indische Oceaan en de Java Zee. Op het eiland wonen momenteel zo’n 3,9 miljoen mensen. Het is een zeer populaire vakantiebestemming, niet alleen onder Nederlanders. Jammer genoeg ligt dit fantastische eiland niet om de hoek. Hoe lang de reis duurt, is vooral afhankelijk van het aantal tussenstops.

Vlieg direct vanuit Amsterdam of met tussenstops

In principe kun je al in 12 uur tijd in Bali zijn. Dit is het geval wanneer je vanuit Amsterdam direct doorvliegt naar Bali. In de praktijk echter worden er meestal wel tussenstops gemaakt. Voor veel mensen is dit niet zo erg. Niemand geniet ervan om 12 uur in een kleine vliegtuigstoel te moeten doorbrengen. Een tussenstop is dus helemaal zo erg nog niet. Tenzij je haast hebt natuurlijk.  In de praktijk zien we vaak dat een reistijd tussen de 16 en 20 uur heel  normaal is. Dit is natuurlijk afhankelijk van de vliegmaatschappij en het aantal tussenstops.

Wil je het liefst direct doorvliegen naar Bali zonder tussenstops? Dit is wel mogelijk, echter wel een stuk prijziger over het algemeen. Wanneer je één tussenstop neemt dan is het ticket vaak een stuk goedkoper. Bekende tussenstops zijn: Parijs, Londen, Rome, Jakarta, Seoul, Singapore of Kuala Lampur. De terugvlucht naar Nederland gaat een stuk sneller. Gemiddeld staat hier zo’n 17 uur voor.

Goedkoop vliegen

Wil je een goedkoop ticket vinden? Goed zoeken is natuurlijk erg belangrijk voor de prijs. Vergelijk daarom zoveel mogelijk websites met elkaar. Het is zeker de moeite waard. Zoals je weet zijn vliegtickets niet goedkoop. Als je de moeite doet om goed te zoeken kun je echter een hele hoop geld besparen. Doe dat dan ook zeker als geld je lief is.

Hoe eerder je de reis boekt, hoe goedkoper het meestal is! Het beste is natuurlijk om last minute te boeken. Jammer genoeg zijn er maar erg weinig tickets te vinden op deze manier. De beste kans op een goedkoop vliegticket is buiten het hoogseizoen. De prijzen zijn dan aanzienlijk lager dan in het hoogseizoen. Bij het hoogseizoen gaat het over de maanden juli, augustus, december tot half januari. Hoe langer de overstaptijd is, des te goedkoper het ticket in vele gevallen.

Vliegen naar Bali kan met verschillende vliegmaatschappijen
De meeste mensen vliegen naar Bali via KLM of Qatar Airlines. KLM vliegt meestal met het populaire vliegtuig Boeing 777. Deze maakt meestal een tussenstop in Singapore. Dit is nodig om te tanken. Het tanken gaat erg vlug en neemt dus niet veel tijd in beslag. Qatar Airlines vliegt vaak met een Boeing 787 en maakt vaak een tussenstop in Doha. Dit is de hoofdstad van Qatar (gelegen aan de Perzische Golf). Over het algemeen zal de totale reistijd bij deze vliegmaatschappij zo’n 17,5 uur bedragen.

Naast deze vliegmaatschappijen zijn er meer mogelijkheden.
– Malaysia Airlines, via Kuala Lampur, circa 18 uur vliegtijd.
– Singapore Airines, via Singapore, circa 18,5 uur vliegtijd.
– Garuda Indonesia, via Jakarta, circa 19 uur vliegtijd.

Tempel Bali

Denpasar Airport, Ngurah Rai International Airport

Denpasar is de hoofdstad van Bali. De luchthaven van Bali ligt echter veel dichter bij Kuta Beach. Dit is de populairste badplaats van Bali. Deze luchthaven is overigens vernoemd naar een belangrijke commandant, die werd vermoord in 1946 tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië. Deze man wordt door veel bewoners tot de dag van vandaag als grote held gezien.

In de luchthaven vind je twee terminals. Deze zijn onlangs nog gerenoveerd om meer passagiers te kunnen verwerken. Terminal 1 is voor binnenlandse vluchten, de andere is speciaal voor de internationale vluchten. Je vindt op deze plek veel leuke winkels en er zijn meer dan genoeg plaatsen waar je lekker kunt eten, of enkel een drankje kunt nuttigen. Bali’s vliegveld is de derde grootste luchthaven van Indonesië. De grootste is Jakarta Soekharno-Hatta International Airport gevolgd door Surabaya Airport. Er zijn ook plannen om nog een nieuwe luchthaven te bouwen. Bali Airport verwerkte bijna 20 miljoen reizigers in 2016, dit is veel meer dan 8,4 miljoen reizigers in 2008. Via het vliegveld in Bali kun je onder andere vliegen naar Hongkong, Guangzhou, Sydney, Singapore of Bangkok.

Tijdverschil en afstand

De afstand tussen Amsterdam en Bali is zo’n 12.200 kilometer hemelsbreed. Doordat er bijna altijd tussenstops worden gehouden is het aantal gevlogen kilometers vaak groter.  Het tijdverschil bedraagt 6 uur in de zomertijd en 7 uur in de wintertijd.

Over welke landen vlieg je naar Bali?

Tijdens de reis van minimaal 12 uur overbrug je ongeveer 12.200 kilometer. Tijdens het vliegen kom je over een aantal landen vliegen, namelijk: Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Georgië, Azerbeidzjan, Afghanistan, Turkmenistan, Pakistan, India, Maleisië en Singapore. Dit zijn de landen waarover je vliegt naar Bali, natuurlijk kan het afwijken als je een vlucht kiest met meer tussenstops.