Vijf tips om goedkoop een vakantie te boeken

Vijf tips om goedkoop een vakantie te boeken

Het is weer tijd om op zoek te gaan naar een vakantiebestemming voor komende zomervakantie. Sterker nog, het is al bijna tijd om de vakantie te boeken voordat de keuze beperkt wordt. Als je verzekerd wilt zijn van een mooie accommodatie en bestemming dan kan je het beste de trip vastleggen. Met onderstaande vijf tips bespaar je op de boeking van je vakantie!

Tip 1: Boek op het juiste moment
Als je ver vooruit je vakantie boekt, profiteer je vaak van vroegboekkorting. Deze korting is vaak hoger dan bij last minutes. Last minutes zijn over het algemeen niet altijd goedkoper, soms gaat zelfs de prijs nog omhoog een aantal dagen voor vertrek.

Voor het reserveren van je vliegticket is de goedkoopste dag dinsdag. In het weekend boeken de meeste mensen hun vakantie, waardoor de prijzen omhoog gaan. Hou dus een aantal dagen de prijzen van vliegtickets in de gaten en kies voor het juiste moment.

Tip 2: Vermijd populaire bestemmingen
De Costa del Sol en de Côte d’Azur zijn natuurlijk al jarenlang populaire vakantiebestemmingen, waardoor de prijzen steeds hoger worden. Door buiten de gebaande paden een vakantie te zoeken kan je veel geld besparen. Kies bijvoorbeeld voor Oost-Europa, genoeg bestemmingen met strand en zon voor een veel lagere prijs.

Tip 3: Regel zelf vervoer
Een vakantie boeken inclusief vervoer klinkt misschien handig, echter betaal je vaak meer dan nodig voor het vervoer. Als je zelf het vervoer regelt kan je gemakkelijk besparen op de reiskosten. Boek daarom je hotel of appartement los en regel zelf het vervoer. Dit kan je al snel veel geld besparen.

Tip 4: Vermijd het hoogseizoen
Door het hoogseizoen te vermijden bespaar je eenvoudig veel kosten. De prijzen van vakanties zijn nou eenmaal veel hoger tijdens deze drukke periodes. Kies daarom voor een vakantie buiten de vakantieperiodes. Tijdens deze periode heb je ook veel goedkope vakantie aanbiedingen waarbij je voor een prikje op vakantie kunt.

Tip 5 : Check je verzekering
Een extra verzekering afsluiten bij het boeken van je vakantie is niet altijd nodig. Bijvoorbeeld voor een weekendje weg in eigen land is een annulerings- en/of reisverzekering vaak overbodig. Bedenk dus goed of je wel een annulerings- en/of reisverzekering nodig hebt. Ook zijn veel vakantiegangers dubbel verzekerd. Check daarom altijd even waarvoor je verzekeringen hebt lopen.