Verschil tussen halfpension en volpension

Verschil tussen halfpension en volpension

Op vakantie gaan is altijd leuk. Het begint al bij het uitzoeken van jouw ideale vakantiebestemming. Je fantaseert waarschijnlijk over relaxen in een hangmat en drinken uit een kokosnoot. Of je denkt aan die fantastische gebouwen die je allemaal tegenkomt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je graag veel cultuur opsnuift. Toch blijft het niet alleen bij fantaseren en dagdromen. Je wilt natuurlijk ook daadwerkelijk actie ondernemen. Bij het uitzoeken en regelen van je vakantie kunnen er allerlei vragen ontstaan. Vragen zoals: Waar wil ik slapen? Wil ik een halfpension of volpension vakantie?

Verschil in verzorging op je vakantiebestemming

Er is veel verschil in de verzorging op je vakantiebestemming. Zo kun je kiezen uit halfpension of volpension, maar ook uit all-inclusive. Bij een all-inclusive vakantie is alles tot in de puntjes geregeld en heb je eigenlijk geen zorgen. Op deze manier kun jij heerlijk genieten van een onbezorgde vakantie. Bij een all-inclusive vakantie is alles inbegrepen. Je kunt de hele dag onbeperkt eten en drinken ( met uitzondering van sommige alcoholische dranken). Daarnaast kun je vaak gebruik maken van de diverse faciliteiten die het resort biedt. Je kunt hierbij denken aan:

  • Diverse soorten watersporten
  • Een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen
  • Sauna
  • Zwembaden
  • Fitness
  • Fitness
  • Yoga
  • Je kunt vanaf het begin tot aan het einde van je vakantie genieten van al deze fantastische faciliteiten en luxe.

Kies je voor half of volpension?

Het kan natuurlijk zo zijn dat een all-inclusive vakantie jou helemaal niet aanspreekt. In dat geval zou je een half of volpension vakantie kunnen overwegen. Maar wat is het verschil tussen half of volpension? Bij halfpension is je overnachting in het hotel en krijg je ontbijt en diner. Dit is altijd inbegrepen in de prijs. Bijkomende dranken en een lunch moeten altijd apart worden betaald.
Bij volpension is je overnachting, ontbijt, lunch en diner inbegrepen in de prijs, echter blijven drankjes voor eigen rekening.

Welke voor- en nadelen heb je als de maaltijden zijn inbegrepen in de reissom?

Alle drie de soorten hebben zo hun voor- en nadelen. De totaalprijs van een volpension vakantie is duurder. Toch zul je uiteindelijk minder uitgeven, omdat alle maaltijden al van te voren zijn betaald. Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens of na je vakantie met verrassingen wordt geconfronteerd. Daarom is het belangrijk dat je van te voren goed bedenkt hoe jij je vakantie wilt invullen.

Het is belangrijk dat je van te voren goed bedenkt of je alleen bij het hotel of resort wilt blijven, of dat je er graag op uit gaat. In het eerste geval is een all-inclusive of volpension vakantie een goede optie. De maaltijden worden meestal op vaste tijden geserveerd. Vaak worden deze in buffetvorm aangeboden. Dit kan erg handig zijn omdat je dan meerdere keren kunt genieten van al het lekkers. Het voordeel van een buffet is dat je kunt kiezen wat je wel en niet lekker vindt om te eten.

Het kan je enorm veel aan kosten schelen als je kiest voor volpension of all-inclusive doordat al de maaltijden al betaald zijn. Lep op! De drankjes die je drinkt moet je in geval van volpension altijd bij vertrek betalen. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen gewoontes en dagelijkse ritme, of je het als negatief of positief ervaart dat je maaltijden op vaste tijden worden geserveerd.

Indien jij iemand bent die tijdens zijn vakantie veel onderneemt en niet graag bij het hotel blijft kun je beter kiezen voor halfpension. Het voordeel hiervan is dat je geen rekening hoeft te houden met de lunch en er hierdoor lekker op uit kunt gaan. Hierdoor kun je genieten van al het moois dat er valt te ontdekken op je vakantiebestemming. Zo kun je heerlijk struinen door pittoreske straatjes en schilderachtige stadjes, of genieten van een adembenemend uitzicht op de top van een berg. Als je de hele dag weg bent is het niet fijn als je onder tijdsdruk staat omdat je op tijd terug moet om te lunchen.

Restitutie van een van de maaltijden die je hebt overgeslagen of gemist is bij de meeste hotels niet mogelijk. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij tijdens je vakantie echt de hele dag weg bent, en er eigenlijk alleen slaapt. In dat geval is er ook nog een vierde optie. Je kunt dan het beste kiezen voor een accommodatie die alleen logies-ontbijt aanbiedt. Je slaapt er en maakt gebruik van het ontbijt in je hotel. Daarna trek je erop uit en hoef je de rest van de dag geen rekening te houden met je de maaltijden die je al hebt betaald of de tijdstippen dat deze worden uitgeserveerd. Dit heeft als groot voordeel dat je veel meer van de omgeving kunt zien en leuke en lokale restaurantjes kunt uitproberen. Na zo’n enerverende dag komt je tevreden terug en kun je heerlijk gaan slapen in je schone bed en nagenieten.

Iedereen viert op een andere manier vakantie. Welke manier je ook kiest, het wordt vast en zeker een top vakantie. Kortom: bedenk tevoren goed wat je wilt en geniet ervan!