pretparken Duitsland

Top 6 pretparken Duitsland

Onze buren staan niet alleen bekend om hun grote pullen bier of prachtige kastelen, ook hun vele pretparken doen het erg goed. Voor iedere leeftijd en elke smaak is er wel een pretpark in Duitsland te vinden. Hieronder de top 6.

6. Tripsdrill & Holiday Park

Een gedeelde zesde plek gaat naar Tripsdrill en Holiday Park. Tripsdrill staat bekend als het oudste park in Duitsland en stamt uit 1929. Het hele park heeft als thema ‘Schwaben anno 1880’ en doet de sfeer van de goede oude tijd tot leven komen. Om mee te gaan met de tijd heeft Tripdrill sinds 1957 een enorm dierenpark en sinds een aantal jaren ook wat attracties. Holiday Park heeft een aantal attracties geschikt voor kinderen maar staat vooral ook bekend om de spectaculaire achtbanen. De BigFoot Expedition GeForce is zelfs een aantal keer bekroond tot de beste achtbaan van Europa. De achtbaan heeft een onwerkelijke snelheid en gaat loodrecht naar beneden. Erg spannend!

5. Heide Park

Het Heide Park bij Soltau is het één na grootste pretpark van Duitland, na Europa Park. Het park heeft acht achtbanen, drie waterattracties en vele andere familieattracties. De meest bekende achtbaan van Heide Park is Collosos. Dit is de steilste houten achtbaan ter wereld. Ook vind je er de Krake, een attractie die gebaseerd is op de enge ‘Kraken’ uit de Pirates of the Carribean film. Om wijs te worden uit de website van dit park is enige kennis van het Duits overigens wel handig. Is de website nog erg uitgebreid in de Duitse versie, zodra je op ‘Engels’ klikt blijft er alleen de kaartverkoop over. Weten we in elk geval waar de prioriteiten van het Park liggen.

4. Legoland

Op nummer vier staat Legoland Duitsland in Günzburg. In dit park zijn geen extreme attracties te vinden omdat Legoland zich focust op families met kinderen tot 12 jaar. Er zijn meer dan 50 attracties, shows, 4D films en workshops. Genoeg te doen voor een paar dagen van actie en plezier! Sinds 2008 heeft het park ook een heuse Legoland Holiday Village. Je kan hier de nacht doorbrengen naast het park in leuke gethematiseerde huisjes en caravans. Zo blijft de Legoland ervaring zelfs na sluiting van het park doorgaan!

3. Phantasialand

Dit park vind je net over de grens in Brühl. Oorspronkelijk bestond het park uit niet meer dan een sprookjesbos en een aantal kleine attracties maar in de loop der jaren is er flink door het park geïnvesteerd. Door meerdere attracties te bouwen voor jong én oud en door met de tijd mee te gaan wordt Phantasialand nu jaarlijks door meer dan een miljoen mensen bezocht. Bekende attracties zijn bijvoorbeeld de Black Mamba, Taron en Raik. De Taron wordt geadverteerd als zijnde de snelste multi-lanceer achtbaan ter wereld en Raik de snelste Familie-Boomerang ter wereld. Net als deze ‘Phantastische’ records, zijn de spectaculaire shows een echte must-see voor alle leeftijden.

2. Movie Park Germany

Ben je een echte film- en tv-liefhebber? Dan is Movie Park Germany, nabij Bottrop, echt iets voor jou. Alles in het park draait om de filmwereld; de attracties in dit park zijn gebaseerd op film- en tv-personages. Denk bijvoorbeeld aan: Dora’s Big River Adventure, Avatar Air Glider, Ice Age, Bermuda Triangle en Pier Patrol-Jet Ski. De nieuwste aanwinst van het park is Star Trek: Operation Enterprise. Zoals veel van de grote pretparken in Duitsland heeft ook Movie Park Germany een eigen hotel waar bezoekers ‘s nachts kunnen vertoeven. Daarnaast organiseert het park ook veel evenementen waarop je je bezoek kunt instemmen. Als jij of je kind extra fan is van bijvoorbeeld Star Trek dan is het nóg leuker om je bezoek te plannen als er een Star Trek event is.

1. Europa Park

Met stip op één staat Europa Park. Dit attractiepark is het grootste attractiepark van Duitsland en de op één na best bezochte van Europa. Alleen Disneyland Parijs trekt meer bezoekers. De bezoeker kan een overnachting boeken in het resort en overdag genieten van het park. Europa Park is een themapark dat werd geopend in 1975 in het plaatsje Rust en trekt de laatste jaren miljoenen bezoekers per jaar. Er zijn meer dan 100 attracties en shows binnen het park. Zoals de naam al doet vermoeden is het park opgedeeld in verschillende Europese landen, thema’s genoemd. Wat het extra spannend maakt om dit Park te bezoeken is dat het recordhouder is van de Grootste en Hoogste achtbaan van Europa en de Hoogste looping in Europa. Dat beloofd een leuke dag te worden!