dierentuinen nederland

Top 10 dierentuinen in Nederland

10. Dierenrijk, (Nuenen)

Dierenrijk is een relatief klein dierenpark in Nuenen en richt zich vooral op kinderen. Dit dierenpark heeft wel een ruime speeltuinen, maar ook plekjes waar je even tot rust kunt komen. Wil je lekker even iets eten terwijl de beren aan de overkant van het glas hetzelfde doen? Dat kan! Het park is fraai opgezet en wordt het bovendien goed onderhouden. Ondanks het kleine formaat van het park, kun je er toch met gemak 2,5 uur kwijt zijn met het kijken van de velen verschillende diersoorten die het heeft.

9. GaiaZOO, (Kerkrade)

GaiaZOO is een betrekkelijk jonge dierentuin gelegen in het Zuid-Limburgse Kerkrade. Deze dierentuin is in 2005 geopend en vernoemd naar Gaia, godin van de aarde. De dierentuin maakt deel uit van de toeristische plek Parkstad Limburg, waar ook attracties zijn te vinden als Megaland en Snowworld. In deze dierentuin kun je ruim 100 verschillende diersoorten aanschouwen! Ook zijn hier nogal zeldzame dieren te vinden, zoals de veelvraat, de muskusos van de koude toendra , de boshond uit het Amazone-regenwoud, en de grootoorvos van de droge savanne. GaiaZOO is ingedeeld in vier thema’s, genaamd Taiga Savanna, Limburg en Rainforest. Daarbij is er een gezellige binnenspeeltuin genaamd DinoDome waar de kinderen zich makkelijk kunnen vermaken.

8. Dierenpark Amersfoort, (Amersfoort)

Dierenpark Amersfoort is een dierentuin gelegen aan de rand van het bosgebied Birkhoven aan de westzijde van Amersfoort. De op 22 mei 1948 opgerichte dierentuin is erg klein begonnen met alleen een kraagbeer, een kameel, een aap en wat kinderboerderijdieren. In de jaren erna groeide het park gestaag. Nu is het inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere dierentuinen van Nederland. Er zijn verschillende themagebieden en een grote in- en outdoor speeltuin. De dieren hebben genoeg ruimte en worden goed verzorgd. Dierenpark Amersfoort is zeker het bezoeken waard.

7. Ouwehands Dierenpark, (Rhenen)

Ouwehands dierenpark is het eerste dierenpark dat een berenbos introduceerde. Naast de diverse beren die er in het bos vertoeven, verblijven er ook Zweedse wolven. Wat Ouwehands zo uniek maakt, is dat er sinds 2017 twee panda’s zijn te bezichtigen die je nergens anders kunt zien in Nederland. Ook heeft het park erg mooie zeldzame witte leeuwen. Wil je dus een gezellig dagje uit om unieke dieren te bekijken, dan is Ouwehands Dierenpark zeker ook een bezoekje waard.

6. Dolfinarium, (Harderwijk)

Dolfinarium is het meest omvangrijke zeezoogdierenpark van Europa. Je zult veel leren over zeezoogdieren en dat allemaal verpakt in een gezellig, leuk dagje uit. Je kunt hier veel verschillende zeezoogdieren aanschouwen en bewonderen. Het park doet ook interactieve shows die zeer de moeite waard zijn om te bekijken. Het is een erg uniek park in Nederland. In 2005 heeft het Dolfinarium ook een grote opfrisbeurt gehad. Zet het Dolfinarium dus zeker op je bucketlist!

5. Safaripark Beekse Bergen, (Hilvarenbeek)

Dit park is vrij uniek in zijn soort. Je hebt de mogelijkheid om op verschillende manieren een tocht te maken door de natuur, om oog in oog komen te staan met veel verschillende wilde dieren. Je kunt de Beekse Bergen namelijk bezoeken vanuit het comfort van je eigen auto. Daarnaast kun je zelfs per bus of door middel van een boot een geweldige tour maken door het park. Uiteraard zijn er ook te voet genoeg mooie dieren te zien. Safaripark Beekse Bergen is het grootste dierenpark van de Benelux qua oppervlakte, en huisvest meer dan 150 diersoorten! Wil je een dagje uittrekken om een avontuur te beleven? Bezoek dan zeker een keertje dit park.

4. Artis, (Amsterdam)

Eén van de klassiekers uit de stad Amsterdam is natuurlijk Artis. Dit dierenpark is een erg mooie, dat dicht bij de binnenstad van Amsterdam ligt. Hierdoor is het vanuit het centrum heel erg goed te bereiken te voet. Het is de oudste dierentuin van Nederland waardoor je genoeg geweldige gebouwen kan vinden. De dieren zijn er allemaal goed zichtbaar en zijn er genoeg attracties voor de kleinere onder ons. Ook zijn er restaurantjes waar je even kunt pauzeren om lekker te eten om vervolgens het apenhuis te bezoeken die veel diverse apensoorten bevat. Je zult hier zeker weggaan met een glimlach op je gezicht.

3. Burgers’ Zoo, (Arnhem)

Burgers Zoo

Wil je veel verschillende dieren van dichtbij zien? Dan zit je bij Burgers’ Zoo op de goede plek. Dit ruim 100 jaar oude dierenpark is vrij groot, en je komt hier dan ook veel verschillende dierensoorten tegen. Ook kun je erg mooie omgevingen aanschouwen alsof je echt door een jungle loopt. De nieuwe speeltuin is een doorslaand succes! Uitdagende speeltoestellen, klimmen  klauteren, schommelen, glijden, voor elk wat wils. Er is ruimte zat voor heel veel kinderen!

2. Wildlands Adventure Zoo, (Emmen)

Wildlands

Wildlands Adventure Zoo is een relatief nieuw dierenpark hier in Nederland. Zij opende hun deuren pas in 2016. Het gave aan dit dierenpark is dat je binnen één dag een heuse wereldreis kan maken. Je komt daarbij alle verschillende dieren tegen van diverse omgevingen over de hele wereld. Niet alleen de dieren  staan centraal, maar juist de volledige ervaring. Je hebt keuze uit diverse thema’s waar je naartoe kunt gaan. Je vindt in Wildlands Adventure Zoo zowel attracties, als dieren met de bijpassende inrichtingen die de verschillende thema’s vormgeven. Ook zijn de attracties voor de kinderen bijzonder en niet alleen reactief. Hierdoor worden ze op veel verschillende manieren uitgedaagd om ook actief te zijn.

1. Diergaarde Blijdorp, (Rotterdam)

Diergaarde Blijdorp

En dan, op nummer één, Diergaarde Blijdorp! Dit super geweldige grote en fraaie dierenpark huisvest ontzettend veel verschillende diersoorten. Zo kun je oog in oog staan met prairiehonden en wallabies, of kun je een ongelooflijk mooie vlindertuin bezoeken. Er is zo veel te zien, dat je er zeker een uurtje of 5-6 zou kunnen rondlopen. Ook hebben ze een enorm groot en betoverend aquarium met heel veel verschillende vissen die je perplex doen laten staan. Diergaarde Blijdorp is ook erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zeker een keertje bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *