tips fotoalbum vakantie

Tips voor het maken van een perfect fotoalbum van je vakantie

Het mooiste aan een vakantie zijn de herinneringen. Wie denkt er nu niet vaak terug aan zijn of haar mooiste tripjes door het buitenland? Deze herinneringen krijgen extra gevoel wanneer je de beelden met foto’s weer helemaal naar voren kunt halen en deze foto’s zijn daarbij ook leuk om je verhalen met anderen te kunnen delen. Nu we altijd en overal foto’s kunnen maken moet dat geen probleem zijn, maar dan komt het moment van hoe je je foto’s wilt bewaren. Het beste kun je een fotoalbum maken, speciaal bedoeld voor je vakantie(s), maar wat is hiervoor de beste manier? Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw vakantie fotoalbum op de beste manier gemaakt wordt.

Kies voor een kwalitatieve drukker

Je kunt je fotoalbum zelf maken, door je foto’s bij een automaat zelf af te drukken en de foto’s in een mapje te steken. Dat is leuk, maar vaak niet helemaal zoals gewenst en soms is het maar de vraag of de foto’s wel goed afgedrukt worden. Je kunt daarom beter een apart fotoboek maken, waarin alle foto’s de ruimte krijgen die ze verdienen en daardoor alle pracht die erop staat goed tot hun recht komt. Voor een goed fotoboek maak je gebruik van een aanbieder van fotoboeken. Je komt steeds meer aanbieders van fotoboeken tegen, onder andere door commercials op tv, maar kies niet zomaar de eerste de beste. Jouw herinneringen moeten gekoesterd worden en dat lukt alleen wanneer je foto’s goed worden afgedrukt. Kies daarom altijd voor een aanbieder, zoals Fotoboeken.nl waarvan bekend is dat deze goede kwaliteit aflevert, door bijvoorbeeld te kijken naar recensies of gewonnen prijzen en titels.

Bespaar niet

De mooiste foto’s verdienen hun plekje. Kies daarom niet specifiek alleen voor de optie met de laagste prijs, maar ook voor wat je fotoboek nodig heeft. Heb je foto’s gemaakt van landschappen met veel spektakel op de gevoelige plaat, kies dan lekker voor een groot formaat. 30×30 cm wordt door kenners vaak aangeraden. Bespaar daarnaast niet op het aantal pagina’s. Dan ga je proppen of foto’s weglaten waar je later spijt van krijgt. Je fotoalbum hoef je maar één keer te maken, dus je mag jezelf wel een keer verwennen.

Jij bepaalt de indeling

Aanbieders van fotoboeken hebben speciale templates waarin je foto’s geplaatst kunnen worden. Gebruik deze als hulpmiddel in plaats van dat je je foto’s uitzoekt naar het template. Het is jóuw fotoalbum, niet een opdracht van de aanbieder. Jij bepaalt dus wat erin komt en op welke manier. Dit geldt ook voor tekst. De ene keer is tekst overbodig, de andere keer voegt het echt iets toe aan het verhaal. Alleen jij kunt bepalen of je tekst bij je foto’s nodig hebt. Wel is het verstandig om een goede titel op de voorkant te zetten, zodat je weet over welke vakantie je fotoboek gaat.

Speel, maar laat de foto’s voor zichzelf spreken

Foto’s hoeven niet per se strak naast elkaar te staan. Dit zal je ook zien in de templates. Speel met de templates en kijk hoe je jouw fotoboek net dat beetje extra kunt geven. Een belangrijk punt hierbij is dat je er wel op moet letten dat de foto’s voor zichzelf moeten spreken. Maak dus mooi gebruik van de mogelijkheden, maar houd het rustig. Het fotoboek moet ontspannen te bekijken zijn, en dat wordt lastiger als je steeds van hot naar her met je ogen moet gaan. De belangrijkste tip blijft altijd: laat de foto’s het werk doen.

Tip: check deze aanbieding van Fotoboeken.nl voor extra korting op je fotoboek!