Andalusië

Tips voor een onvergetelijke fly drive reis door Andalusië

Ben je van plan om zelf een fly drive reis te organiseren door Andalusië in Spanje? Andalusië leent zich uitstekend voor het zelf plannen van een fly drive reis. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden als je zo’n reis zelf wilt plannen. Hieronder enkele tips.

Wat is een fly drive reis?

Een fly drive reis Andalusië betekent simpelweg dat je naar een buitenlandse bestemming toe vliegt en hier met de auto verder rijdt om de bestemming te ontdekken. Het scheelt je veel tijd door het eerste gedeelte te vliegen en vervolgens kun je lekker met de auto het gebied verder gaan verkennen.

Huurauto

Ben je met het vliegtuig aangekomen in Andalusië en heb je je huurauto opgehaald? Zorg er dan voor dat je een huurauto hebt met een uitgebreid navigatiesysteem die in meerdere talen in te stellen is. Denk hierbij aan Engels of Nederlands. Als je een navigatiesysteem hebt die alleen in het Spaans communiceert en de weg aangeeft, kan dat nog weleens problemen met zich meebrengen onderweg. Zorg er ook altijd voor dat je via je telefoon een navigatieprogramma installeert of dat je ouderwets een grote routekaart meeneemt in geval van nood als alle elektronische hulpmiddelen het laten afweten.

Timing

Zorg ervoor dat je je reis van tevoren zo samenstelt dat je hotels boekt in of dichtbij de plaatsen die je verder wilt gaan verkennen. Zo voorkom je onnodig tijdverlies en het onbeheerd achterlaten van je auto met bagage in ongure plaatsen of ver van je hotel vandaan.

Restaurants

In Spanje gaan de restaurants pas later in de avond open. Eten voor acht uur gebeurt door de locals vrij weinig. Het is normaal om rond half 9 of later pas te gaan dineren, omdat de meeste restaurants aan het einde van de middag ook gesloten zijn en genieten van een siësta. De lunch bestaat meestal uit een late lunch met wat lekkere (tapas)hapjes en drankjes.

Bezienswaardigheden

Heb je verschillende bezienswaardigheden in de regio op het oog die je wilt bekijken? Zorg er dan voor dat je van tevoren hebt gekeken of je hier entreekaarten voor nodig hebt. Als dat zo is, kun je wellicht een gedeelte vooraf al reserveren om te voorkomen dat het bij aankomst vol is of niet meer mogelijk om binnen te komen. Zeker bij bepaalde kerken of museums is dit een aanrader.