sydney bezienswaardigheden

Sydney bezienswaardigheden; wat te doen in Sydney?

Sydney, daar moet je eigenlijk echt eens geweest zijn. Waarom? Dat zullen we je in dit artikel duidelijk maken door alle bezienswaardigheden op een rijtje te zetten. Vooral aantrekkelijk zijn de vele trekpleisters en bezienwaardigheden die deze stad te bieden heeft in combinatie met het bruisende uitgaansleven. Niet te vergeten natuurlijk ook de prachtige stranden die deze stad te bieden heeft. Wereldwijd staat het bekend als een waar wateroord. Het staat niet voor niks bekend als een paradijs voor duikers en surfers. Ben je dus een liefhebber van zon en zee? Sydney is dan zeker iets voor jou!

1. I’m Free Tour

Wil je meteen een goed beeld krijgen van Sydney? Het is dan een goed idee om een tour te nemen door de stad. Wanneer je zoekt op speciale ‘free tours’ dan zal je deze zeker vinden. Deze worden vaak georganiseerd door studenten. Deze nemen je mee naar de bekendste hoogtepunten van de stad. Deze starten dagelijks om 10:30 uur en om 14:30 uur vanaf de Town Hall in het centrum. Tijdens deze tour zal je onder andere het Queen Victoria Building te zien krijgen, alsmede Martin Place, St Andrew’s Cathedral, Sky Tower, Hyde Park en The Rocks District. Studenten die je een rondleiding geven zijn vaak woonachtig in de stad. Ze weten veel over de oorsprong van de stad en de geschiedenis. Deze tour eindigt vaak bij Circular Quay. Dit is een kade en haven in Sydney. Je kunt hier uitkijken op de wereldberoemde Harbour Bridge en Opera House.

2. Botanical Garden

De gratis tour eindigt dus bij Circular Quay. Vanuit hier kun je de Opera House en Harbour Bridge zien. Wanneer je in het Opera House bent geweest, dan is het zeker aan te raden om te lopen over de Botanical Gardens. Dit zijn speciaal aangelegde tuinen die je vanaf hier gemakkelijk kunt bereiken. Deze tuinen zijn zeer uniek en flink begroeid. Ze bieden veel rust, eventjes weg uit het hectische stadsleven dus! Dit is een erg geliefde plek in Sydney.

Sydney Tower

3. Sydney Tower

Dit is een gigantische toren die zo’n 309 meter hoog is. Deze toren kun je bereiken via Pitt Street, de ingang vind je in het Westfield warenhuis. Helemaal bovenaan de toren vind je een restaurant. Het uitzicht is werkelijk fantastisch. De bar bovenin de toren draait 360 graden rond. Binnen een half uur kun je dus de halve stad bekijken. Houd er wel rekening mee dat de prijzen vrij hoog zijn. Wil je een uitgebreider diner? Dit kan aardig in de papieren lopen. Een lekkere cocktail is goed betaalbaar. Vanuit deze toren kun je veel plaatsen goed bekijken. Bijvoorbeeld Central Business District, Harbour Bridge en Opera House. Denk er wel aan om nette kleren en schoenen aan te trekken anders kom je niet binnen. Het is dus een plek voor de high society.

4. Darling Harbour

Dit is de plek waar je moet zijn als de zon ondergaat. Dit is een haven die omringd wordt door vele cafeetjes en restaurants en is gelegen in het uitgaansgedeelte van Sydney. In het zomerseizoen is het vooral op zaterdag één groot feest hier. Op zaterdagavond steken ze veel vuurwerk af, dit kun je goed zien vanuit de haven! Nu denk je misschien van; vuurwerk dat ken ik wel. Het vuurwerk dat ze hier afsteken is echt professioneel vuurwerk en zal je zeker goed bevallen.

5. Coastal walk

Houd je van wandelen? De Coastal walk is een 6 kilometer lange wandeling langs de stranden van Sydney. Daarnaast zal je ook de buitenwijken kunnen bewandelen hier. Tijdens deze wandeling kom je langs de mooiste plekken. Stranden, kliffen en parken bijvoorbeeld. In totaal zal de wandeling zo’n twee uur tijd in beslag nemen. Natuurlijk kun je ondertussen uitrusten en eventueel een frisse duik nemen. Je start bij Bondi Beach en gaat vanuit daar verder. Absoluut de moeite waard voor de wandelliefhebber!

6. Milk Beach

Milk Beach is een vrij klein zandstrand, dit ligt aan het Harbour National Park. Vanuit dit punt kun je de skyline van Sydney goed bezichtigen.  Het is een zeer apart strand zoals we dat bij ons niet kennen. Geen zand hier maar rotsen! Het water is wild dus het kan gevaarlijk zijn om hier te zwemmen. Dit is toch een fantastische plek om te bezoeken, voornamelijk door het uitzicht dus!

7. Manly

Eén van de bekendste buitenwijken van Sydney is Manly. Deze buitenwijk is gelegen aan de zuidelijke kant van de Noordelijke stranden. Dit is zeker geen achterstandswijk. Het is een zeer levendige wijk waarin je veel winkels vindt aan de boulevard. Er hangt een heel gezellig sfeertje en je kunt er ook prima relaxen. Zo is er een prachtig strand dat bekend staat om haar surfwedstrijden. Bijvoorbeeld de Australian Surf Open wordt hier gehouden. Al varend kun je hier komen met de ferry vanuit Circual Quay. Alleen deze trip is al bijzonder op zich. Je kunt namelijk tijdens deze rit genieten van een prachtig uitzicht. Je kunt zo bijvoorbeeld Harbour Bridge zien en het Opera House.

Kortom, Sydney is een geweldige vakantiebestemming. Het maakt niet uit of je een liefhebber bent van cultuur, natuur, strand of stappen. Het valt allemaal te beleven in Sydney!