Safari in Afrika mooiste bestemmingen

Safari in Afrika; dit zijn de 5 mooiste bestemmingen

Een safari in Afrika is een indrukwekkende reis. Het is misschien wel pittig om ’s morgens om 5 uur op te staan, maar dan heb je ook wat: in de vroege ochtenduren is het namelijk de beste tijd om The Big Five te spotten! Als je de eerste olifant de steppe op ziet lopen terwijl de zon langzaam opkomt, dan vergeet je weer dat je zo vroeg op bent gestaan! Aangezien er in Afrika enorm veel wildlife parken zijn, hebben we in dit artikel onze vijf favorieten voor je verzameld. Een reis naar een van deze parken biedt gegarandeerd een unieke ervaring!

Kruger National Park

1. Kruger National Park (Zuid-Afrika)

Kruger National Park is het bekendste park in Zuid-Afrika en qua oppervlakte is het park bijna net zo groot als België! Het is een mooi park om mee te beginnen als je nog nooit een safari gedaan hebt, want naast The Big Five kun je hier ook wilde honden, cheeta’s en andere katachtige dieren spotten. Daarnaast is het mogelijk om allerlei soorten accommodaties in het Kruger National Park te boeken en de opties lopen uiteen van budget tot zeer luxe. Ook zijn de routes duidelijk aangegeven, waardoor je eventueel ook zelf met een huurauto op pad kunt.

Onze tip is om de safari in Kruger National Park te combineren met een stedentrip naar Kaapstad, een paradijselijke strandvakantie op Mauritius of een natuurreis naar de Victoria Falls in Zambia!

Serengeti National Park

2. Serengeti National Park (Tanzania)

In Noord-Tanzania ligt het Serengeti National Park, aan de grens met het Masai Mara National Reserve in Kenia (nummer 5 in ons lijstje!). Serengeti National Park verdient een plekje in de top 5 omdat je hier op een typische Afrikaanse safari gaat. Je ziet uitgestrekte grasvlaktes waar antilopen en zebra’s op grazen, terwijl roofdieren op de loer liggen. Het park is dan ook ideaal om jagende leeuwen en cheeta’s in actie te zien. Reis je van november tot juni naar het Serengeti National Park, dan maak je de fenomenale Grote Trek mee.

Tip: combineer een reis naar het Serengeti National Park met een relaxte strandvakantie op Zanzibar, aan de kust van Tanzania. Zowel Serengeti als Zanzibar zijn zeer geschikt voor de hele familie!

Okavango Delta

3. Okavango Delta (Botswana)

Okavango Delta is een relatief rustig park, want de Botswaanse overheid heeft een grote inspanning geleverd om de natuur goed te beschermen. Daarom krijgt slechts een beperkt aantal toeristen toestemming om het land te bezoeken. Een safari in Botswana wordt om deze reden gezien als het meest exclusieve wildlife mogelijkheden van Afrika! Het grootste gedeelte van het land bestaat uit de woestijn Kalahari, maar in het noordwesten ligt de Okavango Delta. Vanwege het unieke ecosysteem staat deze delta op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Aan de oostkant van de delta ligt het Nationaal Park Chobe, waar ruim 45.000 buffels, olifanten, giraffen, zebra’s en luipaarden leven. Langs de rivier Chobe spot je onder meer krokodillen en nijlpaarden. Kortom, er valt genoeg te zien!

Tip: combineer Botswana met Namibië of met Zuid-Afrika.

Masai Mara National Reserve

4. Masai Mara National Reserve (Kenia)

In het zuiden van Kenia en op de grens met Tanzania ligt het Masai Mara National Reserve. Dit reservaat is 1500 vierkante kilometer groot en voor veel natuurliefhebbers is dit een topbestemming! Naast The Big Five spot je hier ook veel andere grote katachtige dieren in hun natuurlijke habitat.

Tip: combineer het met een leuke strandvakantie in Mombasa, een drukke, maar tegelijkertijd relaxte havenstad in de Indische Oceaan. Wil je liever echt de rust opzoeken? Ga dan naar Zanzibar!

Bwindi Impenetrable National Park

5. Bwindi Impenetrable National Park (Oeganda)

Ben jij een vogelspotter? Dan is het Bwindi Impenetrable National Park een mooie bestemming. Hier zijn namelijk ruim 200 verschillende soorten vogels te zien, waaronder de buizerd, lepelaar, kramsvogel en de kiekendief. Neem dus zeker je camera en verrekijker mee! Naast vogels zijn er ook andere dieren zoals bavianen, chimpansees, olifanten en antilopen te zien, dus ook als je vogels niet zo interessant vindt, is er genoeg te zien en te beleven in dit park.