Reizen tijdens corona

Reizen tijdens corona: waar moet je aan denken?

Het plannen van een reis anno 2020 is totaal veranderd. Waar we vroeger spontaan een stedentrip naar een Europese stad boekte of alvast voor het volgende jaar een rondreis plande, is dat in deze corona-tijdens niet meer mogelijk. Er komt heel wat bij kijken als je wilt reizen tijdens corona. Voor iedereen die wilt reizen in corona tijd geven we handige tips waar je rekening mee moet houden tijdens het boeken van je vakantie.

Worden internationale reizigers op jouw bestemming toegelaten?

De eerste stap bij het boeken van een reis tijdens corona is het checken of de grenzen van jouw vakantiebestemming überhaupt geopend zijn en of reizigers toegelaten worden. De beste website waarop je dit kunt checken is de website van de IATA (International Air Transport Association). Op de interactieve wereldkaart op hun website kan je controleren of jouw bestemming toeristen toelaat en welke voorwaarden daarbij van toepassing zijn.

Reizen tijdens corona brengt in deze tijden altijd voorwaarden met zich maar, daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de actuele voorwaarden om een land binnen te komen. Elke vakantiebestemming stelt weer andere eisen. Check daarom altijd de website van de Europese Unie voor internationaal reisadvies.

Wat is het reisadvies van de Nederlandse overheid?

Voordat je een vakantieland gaat uitkiezen is het belangrijk om het reisadvies van jouw bestemming te checken via de website van de Nederlandse Overheid, namelijk: NederlandWereldwijd.nl. Met verschillende kleurcodes wordt aangegeven of je veilig naar een land kan reizen en wat de risico’s zijn. Als er veel besmettingen zijn, dan wordt reizen afgeraden en kan er gevraagd worden om bij thuiskomst in quarantaine te gaan.

Check de voorwaarden van je verzekering

Voor iedereen die in corona tijd wilt gaan reizen is het belangrijk om de voorwaarden van de reis- en zorgverzekering te checken. Ga je op reis naar een bestemming waarvoor code oranje geldt, dan worden sommige zaken niet meer gedekt door de reis- en zorgverzekering. Vaak staat in de voorwaarden van de reisverzekering dat kosten die te maken hebben met Covid-19 niet meer gedekt worden, waardoor je zelf moet opdraaien voor deze kosten. Wil je precies weten hoe dit zit? Check dan de voorwaarden van je reis- en zorgverzekering.

Wat zijn de regels op jouw vakantiebestemming?

Het dagelijks leven is anno 2020 compleet verandert door het coronavirus. Als toerist is het dan ook verplicht om je te houden aan de voorwaarden die ter plaatse gelden. Zo zijn in veel landen mondkapjes op straat verplicht of in openbare ruimtes. Ook zijn er veel voorzieningen gesloten en kan er een avondklok gelden. Dit soort mondkapjes moet je mee op reis nemen anno 2020. Voordat je vertrekt is het belangrijk om de exacte regelgeving van jouw vakantiebestemming nogmaals te checken. Zodat je precies weet welke regels er op dat moment gelden.