Playa de las Americas

Playa de las Americas: een vakantiebestemming voor iedereen

Playas de las Americas is een uitermate populaire vakantiebestemming op Tenerife. Veel mensen die de naam Playa de las Americas horen denken aan een vakantie met veel feesten, maar de badplaats heeft veel meer te bieden. Stelletjes, avonturiers, gezinnen of gewoon met familie of vrienden die op vakantie gaan naar deze bestemming vermaken zich hier uitstekend. Ontdek hier waarom.

Playa de las Americas voor avonturiers

Ben jij een avonturier en een ondernemend type tijdens de vakantie? Dan kom je niks tekort tijdens een vakantie naar Playa de las Americas. Achter de badplaats is de vulkanische berg Pico del Teide te vinden. Met een hoogte van 3178 meter is dit niet alleen de hoogste berg van de Canarische Eilanden, maar van heel Spanje. Het beklimmen van de Pico del Teide is een unieke ervaring. Met behulp van een kabelbaan is het mogelijk om omhoog te gaan en wandel vervolgens verder naar de top van de berg. Vanaf hier geniet je van een adembenemend uitzicht over Tenerife en de nabijgelegen eilanden El Hierro, La Gomera en La Palma.

In Playa de Las Americas zelf zijn tal van watersporten te beoefenen. Huur een jetski, kano, waterfiets of ga duiken. Er zijn verschillende duikscholen die zeer geschikt zijn om de onderwaterwereld in de Atlantische Zee te bewonderen. Voor surfers is Playa de las Americas zeer geschikt. Playa Honda is het bekendste strand voor surfers. Voor een dagje watersport kun je ook naar het Siam Waterpark in de plaats Costa Adeje.

Zon- en strandvakantie

Voor een strandvakantie zit je hier helemaal op de juiste plek. Geniet van de zon op de goudgele stranden. In deze badplaats zijn 5 verschillende stranden te vinden. Hieronder geven we een aantal stranden om te bezoeken in deze plaats:

  • Europa Strand
  • Playa Honda
  • Playa del Camisón
  • Playa de Troya
  • Playa De Los Tarajales

Europe Strand is een van de bekendste en direct aan het centrum te vinden. Aan dit strand ben je bovendien van alle faciliteiten voorzien die je nodig hebt. Playa del Camisón is vergelijkbaar en ook aan het centrum van de plaats te vinden. Voor wie watersport wil en wil surfen die kan het beste naar Playa Honda. Iets meer richting het noorden is het strand Playa de Troya te vinden die in een mooie baai is gelegen. Verder kun je ook de naastgelegen badplaats Los Cristianos bezoeken waar je kunt relaxen op het strand Playa De Los Tarajales. Dit is bovendien geen groot strand, maar wel gezellig. Tot slot zijn er op heel Tenerife nog veel meer prachtige stranden die je ook kunt bezoeken.

Wat heeft de badplaats nog meer te bieden?

Zoals we eerder al zeiden is Playa de las Americas een vakantiebestemming voor iedereen. Voor wie culinair lekker wil genieten die kan heeft keuze uit genoeg restaurants. In totaal zijn er 50 tot 100 restaurants te vinden en ongeveer net zoals bars en drinkgelegenheden. Genoeg keuze dus om lekker ergens een drankje te doen en hapje te eten.

Voor gezinnen met kinderen die hier op vakantie gaan is er ook van alles te ondernemen. Zo is er een speeltuin te vinden en voor families waarbij de kinderen al wat ouder zijn is het aquapark een aanrader.

Winkels liggen verspreid over de badplaats dus een dagje shoppen is ook goed te doen. Wandel over de levendige boulevard met palmbomen Paseo de las Vista waar je allerlei souvenirwinkeltjes tegenkomt en leuke tapasbarretjes. Tot slot kun je in Playa de las Americas op Tenerife ook uitermate goed genieten van het uitgaansleven. Kortom, vervelen kennen ze hier niet.