Parkeren bij Schiphol Airport

Parkeren bij Schiphol Airport: alle info op een rijtje!

Wanneer jij het aandurft om tijdens coronatijden een vakantie te boeken dan is er een grote kans dat je vanaf Schiphol Airport vertrekt, het is immers de grootste luchthaven van Nederland en één van de grootste van Europa.

Schiphol kan op meerdere manieren bereikt worden, met de trein, een taxi, de bus, de auto en meer. In dit artikel vertellen wij alles over de laatstgenoemde optie, specifiek wanneer je met de auto reist en op zoek bent naar een parkeerplaats bij Schiphol.

De parkeermogelijkheden rondom Schiphol

Iedere luchthaven kent meerdere soorten parkeerservices, Schiphol is hier dan ook geen uitzondering op. Rondom de luchthaven kan je parkeren aan de hand van drie verschillende services, namelijk op loopafstand, middels een shuttleservice of middels een valetservice. Alle parkeerservices zijn eenvoudig online te vergelijken en boeken.

Parkeerplaatsen op loopafstand

Rondom Schiphol vindt je zogeheten officiële parkeerplaatsen, deze worden beheerd door de luchthaven zelf. Het gros van deze parkeerterreinen bevindt zich rondom de luchthaven en dus op loopafstand. Omdat deze parkeerterreinen veel comfort en gemak bieden behoren ze tot de duurdere opties. De parkeerterreinen zijn bereikbaar middels kentekenherkenning en bieden extra servicefaciliteiten als handige trolleys om je bagage mee te sjouwen en een groot aspect aan veiligheidssystemen.

Parkeren middels shuttleserivce

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige parkeerplaats dan is een shuttleservice de beste optie.  Rondom Schiphol wordt een shuttleservice zowel door Schiphol zelf als door externe parkeerbedrijven aangeboden. Een shuttleservice houdt in dat je vanaf het parkeerterrein naar de luchthaven getransporteerd wordt middels een shuttlebus(je) en bij terugkomst de tegengestelde richting. Omdat de reistijd langer is en de terreinen op een voordeligere locatie liggen zijn de tarieven met recht voordelig te noemen.

Parkeren middels valetservice

Een valetservice is tevens een zeer gemakkelijke parkeervorm waarvan de tarieven enorm kunnen verschillen. Vergelijk dus goed het aanbod voor je je keuze maakt, je kan waarschijnlijk goedkoper parkeren dan je denkt. Een valetservice houdt in dat je direct naar de luchthaven rijdt. Aldaar tref je een chauffeur van de parkeeraanbieder, deze chauffeur voert een inspectie van de auto uit en parkeert vervolgens je auto. Bij terugkomst wordt deze weer netjes teruggebracht naar de luchthaven. Een valetservice kan enkel middels reservering uitgevoerd worden. Ben je op zoek naar een valet parking Schiphol? Bekijk dan eens het aanbod via Vliegen & Parkeren.

Vergelijken en boeken van een parkeerplaats

Iedere eerdere genoemde parkeerplaats kan online vergeleken en geboekt worden. Middels een platform als Vliegen & Parkeren hoeft je enkel je reisdata en uiteraard de juiste luchthaven te kiezen. Vervolgens krijg je het beschikbare parkeeraanbod te zien, dit kan je naar wens filteren en sorteren om het proces te vereenvoudigen.

Heb je eenmaal je keuze gemaakt? Dan kan je direct online boeken. Je ontvangt een bevestiging/voucher per mail, deze is ook online te downloaden. Hierop staat alle informatie omtrent het parkeren en de gekozen parkeeraanbieder. Zo heb je niet alleen zekerheid van een parkeerplaats, je bespaart gegarandeerd op je parkeerkosten en zo kan je met een gerust gevoel op reis gaan.

Houdt bij eventuele wijzigingen of annulering van je reis altijd rekening met de annuleringsvoorwaarden. Zo weet je precies wat je kan verwachten.