Parkeren bij het vliegveld

Parkeren bij het vliegveld: hoe kies je de beste parkeeroptie?

Je hebt een heerlijke vakantie geboekt en je kan niet wachten om weg te gaan. Er moeten alleen nog wel wat logistieke dingetjes geregeld worden. Een daarvan is hoe je bij het vliegveld gaat komen. Zoek je een trein uit of ga je toch liever met de auto? Treinen zijn lang niet altijd even betrouwbaar en de tijd komt vaak net niet goed uit. In dat geval neem je toch liever de auto, maar je hebt geen zin om bakken met geld neer te leggen voor een paar daagjes parkeren. Dat is waar vergelijkingswebsites als ParkCare je kunnen helpen. Via deze website kun je gemakkelijk alle parkeermogelijkheden vergelijken. Schiphol is een van de grootste luchthavens van Europa, dus het zoeken van een parkeerplekje kan daar lastig zijn. Gelukkig kan je makkelijk het parkeren Schiphol overzicht bekijken, zodat je niet te veel betaalt. Ook voor Rotterdam Airport parkeren worden alle opties vergeleken zodat jij de beste deal eruit haalt. Tegenwoordig worden er ook steeds meer vluchten aangeboden vanaf alternatieve luchthavens in bijvoorbeeld Duitsland of België. Zo is Weeze Airport steeds populairder. Helemaal als je over de grens moet voor je vlucht is het gemakkelijker met de auto te gaan. Daarom is het vergelijken ook mogelijk voor parkeren Weeze Airport om zo de beste prijs te kunnen vinden. 

Wat zijn de parkeermogelijkheden

Er zijn 4 verschillende opties mogelijk om je auto te parkeren tijdens je vakantie. De eerste – en meest populaire – is shuttle bus parkeren. Bij deze optie parkeer je auto op de aangegeven parkeerplek en vervolgens word je met de shuttle bus naar de airport gebracht. De 2e optie is Park & Walk. Bij deze optie parkeer je zelf je auto nabij het vliegveld, en aangezien de afstand beperkt is, kun je zelf lopend naar de airport. De 3e optie is Valet Parking. Hierbij rijd je zelf naar de airport, waar vervolgens je auto wordt overgenomen door een chauffeur die de auto naar de parkeerplek rijdt. Tot slot is er nog de Park, sleep, fly optie. Deze parkeervorm houdt in dat je naast de parkeerplek een 1 nacht verblijf ontvangt in het hotel. Je laat de auto staan bij het hotel. Het hotel zorgt ervoor dat je naar het vliegveld wordt gebracht en gehaald. 

Welke keuze het beste bij jou past, hangt af van jou specifieke wensen. ParkCare is de parkeervergelijkingswebsite die jou hierbij helpt.