vakantie met pubers

Op vakantie met pubers? Lees deze 5 tips!

Met het hele gezin op vakantie is vaak erg leuk, totdat de kinderen een bepaalde leeftijd bereiken. Als kinderen ouder worden en in de pubertijd belanden, dan kan er wrijving ontstaan. Zijn de kinderen nog te jong om alleen op vakantie te gaan of thuis te blijven, dan zullen ze mee op reis moeten. Hoe hou je het dan leuk en gezellig voor iedereen? Lees hieronder welke 5 reistips we voor je hebben!

1. Internet

Misschien ga je op vakantie om even helemaal weg te zijn van thuis, werk en lekker te kunnen ontspannen. Voor pubers is dat vaak lastig omdat ze in contact willen blijven met hun vrienden en vriendinnen. Zorg daarom dat je een vakantie boekt op een plek waar internet beschikbaar is en waar gebruik kan worden gemaakt van wifi.

2. Gun ze hun momenten

Jullie zijn allemaal op vakantie, dus is het belangrijk dat iedereen tot rust kan komen. Geef jouw kinderen de ruimte om zich terug te trekken en gun ze hun eigen momentjes. Een goede koptelefoon kan daarbij erg handig zijn, zeker als jullie met de auto op reis gaan.

3. Privacy

De 3e tip sluit naadloos aan op de 2e tip. Door ervoor te zorgen dat er voldoende privacy is voor iedereen, kunnen puberende kinderen zich ook sneller op hun gemak voelen. Boek daarom bijvoorbeeld een accommodatie waarbij iedereen een eigen kamer heeft.

4. Wees duidelijk

Net zo belangrijk is duidelijkheid over de dingen die jullie willen ondernemen. Plan leuke tripje samen, die ook interessant zijn voor de kinderen. Zorg ervoor dat je hier vroeg mee begint en bespreek wat jullie wanneer willen doen. Kom je onverwachts met het plan om met zijn allen naar een museum te gaan om schilderijen te bekijken, dan kan dat voor behoorlijk wat opschudding en wrijving zorgen.

5. Bespreek de vakantiebestemming

Je vindt het belangrijk dat de kinderen het ook naar hun zin hebben tijdens de vakantie, dus als ze oud genoeg zijn dan is het een goed idee om samen te bespreken waar jullie naartoe op vakantie willen. Dat geldt ook voor uitjes die je tijdens de vakantie wilt doen.