vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland saai? Zeker niet!

Nederland, ons eigen prachtige landje waar veel mensen niet direct aan denken als ze het hebben over de volgende vakantiebestemming. Toch zijn er steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om in eigen land op vakantie te gaan. Wij vinden dat zo gek nog niet! Op vakantie gaan in eigen land heeft veel voordelen, daarom zijn wij op zoek gegaan naar mooie plekken en geven we tips voor een geweldige vakantie in Nederland.

Vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland kan erg leuk zijn! Wellicht denk je dat Nederland niet zo veel te bieden heeft tijdens een vakantie. Echter heeft Nederland als vakantieland heel veel te bieden! Zo hebben alle 12 provincies hun eigen karakter. In Friesland vind je prachtige vaarten en meren, in Zeeland uitgestrekte stranden, in Noord-Holland prachtige steden en in Gelderland de geweldige natuurgebieden. Het leuke aan een vakantie in Nederland is dat je met de auto of het openbaar vervoer binnen korte tijd de mooiste plekjes in ons kikkerlandje kan bezoeken. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een vakantiepark in de provincie Utrecht (dit geweldige vakantiepark in Utrecht raden wij aan) of Gelderland kan je alle kanten op.

vakantiepark ruwinkel

Strandvakantie in Nederland

Met een kustlijn van meer dan 500 kilometer is een strandvakantie in Nederland een echte aanrader. Maar naar welk strand ga je? Kies je voor de Wadden, Zeeland of toch een vakantie aan de Noord-of Zuid-Hollandse kust. Al deze stranden hebben hun eigen karakter. De Waddeneilanden, vooral Texel en Terschelling, zijn erg geschikt voor een strandvakantie met optimaal vakantiegevoel. Ga je op vakantie met de kids? Dan is Noordwijk, Katwijk en Zandvoort wellicht een betere optie. Deze stranden zijn goed bereikbaar en lekker breed. Hou je van historische dorpjes bezoeken naast zonnen op het strand? Bezoek dan het prachtige Zeeland!

strandvakantie in Nederland

Vakantie met het hele gezin

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat is Nederland een uitstekende keuze. Zo hoef je geen uren te rijden met je kinderen in de auto. Lekker met het hele gezin eropuit maar toch dichtbij huis. Met kinderen is het natuurlijk belangrijk dat er iets te doen is in de omgeving van je vakantiebestemming. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor een vakantiepark met veel activiteiten en faciliteiten. Ook is het leuk om een vakantiebestemming te kiezen in de buurt van een pretpark of dierentuin!