ontdek jordanie

Ontdek Jordanië!

Het land Jordanië ken je misschien van de foto’s die gemaakt zijn in Petra. De historische stad Petra in Wadi Musa staat niet alleen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, maar is in 2007 ook vernoemd tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Alleen een bezoek aan deze stad is al genoeg reden om naar het land Jordanië af te reizen. Toch zijn er nog veel meer redenen om dit mooie land te ontdekken.

1. Drijven in Dode Zee

De Dode Zee is eigenlijk geen zee, maar een meer met een heel hoog zoutgehalte. De meeste mensen wisten al dat je de Dode Zee in Israël kunt bezoeken, maar het is ook mogelijk om een bezoek te brengen als je in Jordanië verblijft. Door het hoge zoutgehalte kun je op het water drijven. Het is een hele bijzondere ervaring om je krant te lezen terwijl je op je rug in het water dobbert! Bovendien bevat de modder veel mineralen en heeft het een helende werking tegen bijvoorbeeld eczeem. Zorg wel dat je sieraden, maar ook je haren niet in het water terecht komen, want je haar droogt enorm uit. Gebruik daarom na afloop een goede shampoo voor droog haar.

Toch moet je zorgen dat je er snel bij bent, want de Dode Zee wordt ieder jaar weer kleiner. Naar verwachting zal er, door slecht watermanagement, in 2050 nog maar een klein pierenbadje over zijn als er niet snel iets veranderd.

2. Duiken in Aqaba

Hou jij van duiken en snorkelen? Breng dan een bezoek aan Aqaba. Deze stad in het zuiden van Jordanië is namelijk gelegen aan de Rode Zee. De Rode Zee staat onder duikers bekend als een van de beste zeeën ter wereld om te duiken. Het onderwaterleven is vergelijkbaar met het onderwaterleven in Egypte, want ook dat is de Rode Zee!

3. De archeologische site van Jerash

Hoewel de meeste mensen Petra wel kennen, is Jerash eigenlijk bijna net zo bijzonder. Deze Romeinse overblijfselen, zijn de belangrijkste archeologische bezienswaardigheid van Jordanië na de historische stad van Petra. De historische stad Jerash is zo’n 50 kilometer ten noorden van de hoofdstad Amman gelegen en is eenvoudig bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer vanuit Amman. Je vindt op het complex allerlei overblijfselen en opgravingen, zoals een forum, twee arena’s en een aantal tempels. Een bijzondere plek waar je de een hele dag je ogen uit kunt kijken!