fietsvakantie cambodja

Ontdek de verbazingwekkende Aziatische cultuur tijdens een fietsvakantie in Cambodja

Ontdek indrukwekkende cultuurschatten en de prachtige natuur van Zuidoost-Azië tijdens een fietsvakantie in Cambodja. Waan je even in een andere wereld en fiets langs enorme rijstvelden en indrukwekkende ruïnes als Angkor Wat. Of leer de lokale bevolking kennen in een van de levendige dorpjes bij de Mekong rivier. Ook zij verplaatsen zich meestal per fiets, en vertellen je ongetwijfeld graag over hun land. Tijdens een fietsvakantie in Cambodja val je van de ene verbazing in de andere. Met dit vervoermiddel leer je het Aziatische land van een hele andere kant kennen. Met het zonnetje op je bol is het in Cambodja heerlijk vertoeven. Omdat je de hele dag in de buitenlucht bent is het nog goed voor je gezondheid ook.

Populaire fietsroutes in Cambodja

Verschillende fietsroutes in Cambodja bieden voor zowel gevorderden als beginnelingen volop plezier. Als je dit land in een rustig tempo wilt ontdekken is het mogelijk om een fietstocht te boeken langs verschillende culturele hoogtepunten. Onder leiding van een ervaren gids kun je bijvoorbeeld de indrukwekkende ruïnes van Angkor Wat bewonderen, of fietsen door de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Of combineer een 18 durende fietstocht door Cambodja en Vietnam. Ontdek al het moois van de Mekongdelta, zoals het drijvende dorp Tonlé Sap.

Wil je in Cambodja gaan fietsen? SNP Natuurreizen heeft een prachtige 18-daagse fietsreis door Vietnam en Cambodja. Deze fietsvakantie leidt je langs eenvoudige hotels en guesthouses, en vergt wel enige conditie. Je bezoekt onder andere de Tempels van Angkor Wat, de drijvende markten op de Mekong en je bekijkt de interessante koloniale architectuur in Phnom Penh. Naast Cambodja en Vietnam zijn er nog vele andere verre fietsreizen bij SNP.

Zit je liever niet de hele vakantie op de fiets? Reisorganisatie AsiaDirect heeft diverse fiets-excursies in Cambodja als bouwstenen binnen een grotere Azië-reis. Dan doe je dus niet een volledige fietsvakantie, maar zorg je wel voor dagen waarbij je het land op de fiets doorkruist. Onder andere een fietstour van Oudong naar Phnom Penh is bij AsiaDirect te boeken.

Ga je liever wandelen in Cambodja, in plaats van fietsen, dan kun je bij Sawadee mooie rondreizen boeken waarbij wandelingen een grote rol spelen. Bekijk hier meer informatie over Sawadee wandelreizen. Sawadee is een wat duurdere reis-organisatie, maar staat wel garant voor een reis die je nooit meer vergeet. ZO hebben ze een rondreis door Laos en Cambodja.
Cambodjaanse cultuur en keuken

Fietsend door Cambodja kom je in aanraking met de lokale bevolking. Zij hebben een geloof dat een combinatie is van het Hindoeïsme en Boeddhisme. Deze gastvrije mensen laten je graag een hapje mee eten. Proef bijvoorbeeld van typische Cambodjaanse vissoep of kreeftenpasta (kepi). Onthoud wel dat het voedsel soms behoorlijk pittig is. Daarnaast je van enkele gebruiken op de hoogte te zijn. Het hoofd aanraken is in Cambodja bijvoorbeeld zeer ongebruikelijk, omdat dit lichaamsdeel de ‘ziel’ zou herbergen.

Praktische informatie

In Cambodja verblijf je in comfortabele hotels die van alle gemakken zijn voorzien. Je kunt in Cambodja een fiets met versnellingen gebruiken. Voor tochten in de bergen zijn er ook mountainbikes inclusief helmen te huren.

Het is aan te raden om tijdens je fietsvakantie verschillende soorten kledingstukken mee te nemen. Neem voor nattere periodes bijvoorbeeld een trui of regenjas mee. Ook een rugzak met spulletjes voor onderweg is handig.