Ontdek de charmante Hanzestad Elburg

Ontdek de charmante Hanzestad Elburg

Houd je van een kleine stad met markante straten, pittoreske steegjes en middeleeuwse accenten? Dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan de charmante Hanzestad Elburg! Dit bijzondere vestingstadje heeft veel bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling door de voormalige vissersstad kom je vestingwallen, kazematten en een eeuwenoud klooster tegen. Terwijl je over de keitjesstoepen wandelt, ontdek je hoe mooi en karakteristiek Elburg is. Niet voor niets is Elburg één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes.

Vissersstad

Elburg is een voormalige vissersstad en dat zie je meteen terug als je er bent. Vroeger floreerde de vissersstad aan de Zuiderzee. Inmiddels ligt Elburg niet meer aan Zee, maar water is er nog steeds. Elburg is omringd met een gracht. In de haven van Elburg, buiten de Vischpoort, liggen Elburgse botters. De oude houten schepen houden het beeld van Elburg als vissersstad vast.

Combineer bezoek aan Elburg met etentje

Wanneer je een bezoek brengt aan Elburg kun je er zeker van zijn dat je heerlijk zult eten. Er zijn genoeg restaurants in Elburg waar je kunt genieten van een uitstekend diner. Wij raden je restaurant Achter de Poorte aan. Je kunt hier voor een betaalbare prijs genieten van culinaire gerechten. Restaurant Achter de Poorte te Elburg bevindt zich in de sfeervolle Noorderwalstraat met de stadsmuur en de bekende Vischpoort. Het restaurant kookt met de seizoenen mee waardoor ze vrijwel elke 3 maanden een nieuwe menukaart kunnen presenteren. Tevens heeft Achter de Poorte een breed wijnassortiment. Net als de gerechten wisselen de wijnen elk seizoen.

Overnachten in Elburg?

Wil je een goed ontbijt en een gezellig weekend? Dan kun je naar Boutique Hotel Elburg om te overnachten. Het hotel, en tevens stadscafé, ligt midden in het centrum van Elburg. Het hotel beschikt over 13 hotelkamers, verspreid over 3 verdiepingen en is geheel rookvrij. Vanuit het hotel heb je een schilderachtig uitzicht over het pittoreske Elburg. De hotelkamers zijn voorzien van een flatscreen kabeltelevisie, roomservice faciliteiten tot en met 23.00 uur ’s avonds, Elburgs water en een badkamer met douche en/of bad. In het stadscafé kun je ’s avonds nog even heerlijk genieten van een lekker drankje. Wanneer je het café binnenloopt denk je waarschijnlijk dat je aan boord stapt van een schip. Dat is ook de bedoeling, want in het café is een handelsschip van de Hanzestad nagebouwd.

Varen, fietsen en wandelen in Elburg

Wil je Elburg op het water ontdekken, dan kun je mee met een rondvaart op één van de mooie schepen of boten. Je kunt Elburg ook goed ontdekken te voet of op de fiets. Elburg kent prachtige landgoederen van waaruit je prachtige fiets- en wandeltochten kunt maken.