noorderlicht zien

Noorderlicht zien? Dit zijn de beste en mooiste plekken!

Noorderlicht zien? Wij hebben de beste en mooiste plekken voor je verzameld. Aurora Borealis, in de volksmond bekend als Noorderlicht, is een bijzonder natuurverschijnsel.  Veel mensen willen het eens met eigen ogen bewonderen. Helaas moeten we hiervoor afreizen naar het gebied rondom de poolcirkel. Hoe meer je naar het noorden gaat, des te groter de kans dat je het met eigen ogen kunt zien. Hier vind je het Noorderlicht namelijk het beste. Vraag je jezelf af wat de beste plaatsen ter wereld zijn om dit met eigen ogen te zien? Lees dan vooral verder!

Noorderlicht IJsland

Niet voor niets wonen er maar heel erg weinig mensen in IJsland. Het is er IJskoud en er valt maar weinig te beleven. De meeste mensen die hier wonen voorzien zichzelf in hun eigen levensonderhoud. Omdat er nauwelijks verkeer is in IJsland, is de lucht erg schoon. Dit brengt een groot pluspunt met zich mee. Door de heldere en schone lucht kun je hier prima het Noorderlicht bekijken. Mooie plekken vind je echter genoeg in dit land.

Noorderlicht Zweden

In Zweden is er een attractie aangelegd die geweldig is voor mensen die het Noorderlicht met eigen ogen willen zien. Dit wordt ook wel de Aurora Sky Station genoemd. Het is een stoeltjeslift die honderden meters omhooggaat. Niet voor degene met hoogtevrees dus. Speciaal voor de liefhebbers van het Noorderlicht zonder hoogtevrees. In Zweden geldt ook weer; hoe noordelijker, hoe groter de kans op Noorderlicht. Dit is zeker een goede plek wanneer je het Noorderlicht met eigen ogen wilt zien.

Noorderlicht Canada

Nu we de beste plekken uit Scandinavië en IJsland hebben behandeld, willen we graag ook aandacht besteden aan Canada. Dit ligt helaas niet om de hoek. Het is echter wel een plek waar je prima het Noorderlicht kunt zien. Whitehorse in Canada is één van de grootste steden van het noordelijke deel. Jaarlijks komen er vele duizenden toeristen hier naar toe om het Noorderlicht te bewonderen. Deze stad ligt veel hoger dan de plaatsen in Europa. Het is zo goed als gegarandeerd dat je hier het Noorderlicht in de avond kunt ontdekken. Het noorden van Canada telt ook erg weinig inwoners. Hierdoor is de lucht ontzettend schoon. Er zijn meer plekken in Canada waar je dit fantastische natuurfenomeen kunt ontdekken. De beste plek is zonder twijfel deze stad.

Overige plaatsen om het Noorderlicht te bewonderen

Voornamelijk ’s winters is het Noorderlicht goed te zien. Hoe later het wordt, hoe beter om het te ontdekken. Belangrijk is dat de lucht helder is. De maan mag niet te vol zijn, want dan kun je het niet goed zien. Houd dus altijd de omstandigheden in de gaten. Het Noorderlicht vind je op veel plekken rondom de poolcirkel. De omschreven locaties zijn dus zeker niet de enige plekken.