op vakantie met je motor

Motorvakantie – Wat moet je meenemen?

Vrijer dan op vakantie met je motor gaat het niet worden. Rijdend door mooie landschappen op flinke snelheid, met of zonder je vrouw en prachtige wegen. Klinkt fantastisch toch? Dat vinden wij ook! Wij geven je wat inpak en meeneem tips voor als je op motorvakantie wilt. 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je over een motor beschikt. Mocht je geen motor hebben, maar wel een motorrijbewijs? Dan zijn er verschillende motorzaken waar je een motor kan huren. Bedenk waar je wilt gaan overnachten: kamperen in de buitenlucht of overnachten in een hotel? Als je in een hotel verblijft scheelt dat in bagage, echter maakt kamperen je motorvakantie echt compleet en zal je nog meer het gevoel van vrijheid ervaren.

Bagage meenemen

Op vakantie met je motor is misschien niet het meest praktische als het gaat om bagage meenemen. Maar met tassen en koffers die je op de motor kan bevestigen kan je voldoende bagage meenemen op vakantie. Een tanktas is ook aangeraden voor je meest waardevolle spullen, deze tas monteer je op de tank. Ideaal voor bijvoorbeeld papieren, je telefoon, eten, lees- of zonnebril en je rijbewijs.

Kleding

Natuurlijk moet je beschikken over de juiste motorkleding als je op reis gaat met je motor. Als je naar een warm land gaat rijden is het verstandig om goed ventilerende motorkleding aan te schaffen. Qua normale kleding is het aangeraden om zo min mogelijk kleding mee te nemen. Neem dus niet voor iedere dag een nieuwe outfit mee. Tijdens een motorvakantie zal je niet beschikken over je complete kledingkast. Twee dagen dezelfde kleding dragen moet geen probleem voor je zijn als je met je motor op vakantie wilt.

motorvakantie - wat moet je meenemen

Ook handig..

Wat ook handig is om mee te nemen is een kleine gereedschapskit voor als je onderweg voor een verassing komt te staan. Ook een taalgids is handig en zorgt ervoor dat je jezelf altijd verstaanbaar kan maken. Een EHBO kit moet je eigenlijk altijd mee nemen als je op reis gaat met je motor. Oja, vergeet ook niet een tandenborstel, tandpasta, douchespullen, lucifers, je paspoort, geld en rijbewijs.

Zelf kokkerellen of niet?

Het is natuurlijk leuk om zelf te kokkerellen als je gaan kamperen. Als je zelf gaan koken dan heb je natuurlijk kookspullen nodig. Neem dus een gasbrandertje, één of twee pannetjes, een beker, een bord, bestek en instantkoffie mee. Heb je al genoeg bagage? Dan kan je overwegen om kookspullen thuis te laten en regelmatig bij een leuk eettentje te gaan lunchen en dineren.

Route uitstippelen 

Nu je weet wat je allemaal mee moet nemen is het een kwestie van een mooie route uitstippelen of een bestemming te kiezen. Vervolgens is het een kwestie van “Rijden maar!”. Duitsland is een erg populaire bestemming voor motorvakanties door de prachtige bergen, heuvels en prachtige landschappen. Als je wat warmer weer wilt dan zijn Spanje, Italië en Frankrijk mooie bestemmingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *