mooiste plekken om te snorkelen

De mooiste plekken om te snorkelen!

Ken jij iemand die snorkelen niet leuk zou vinden? Weinig! Snorkelen is een activiteit onderwater die veel mensen leuk vinden om te doen. In Nederland heb je er weinig aan. Het water is hier zo vervuild dat je er niet goed doorheen kunt kijken. Het Nederlandse onderwaterleven is niet te vergelijken met de beste plekken ter wereld om te snorkelen. Gelukkig zijn er ook veel mooie plekken te vinden in Europa. Je hoeft dus niet perse naar de andere kant van de wereld om de mooiste wateren tegen te komen. We behandelen hier de beste snorkelplekken ter wereld, waaronder ook een aantal in Europa. Lees dus vooral verder als je van snorkelen houdt!

Tip: gebruik een snorkelmaster om probleemloos te snorkelen! Dit werkt veel beter als een traditionele duikbril met snorkel.

snorkelen

1. Great Barrier Reef in Australië

Wanneer je een beetje thuis bent in snorkelen of duiken, dan heb je hier zeker van gehoord. Wereldwijd staat deze plek in Australië bekend als dé beste plek om te duiken / snorkelen. Waarom? Het is ontzettend groot, de grootste ter wereld als het gaat om het koraalrif. Dit is ontzettend oud en trekt allerlei waterdieren aan, denk hierbij aan zeeschildpadden, zeeslagen, zeesterren en vele duizenden tropische vissen. Tot op heden zijn er ruim 2900 soorten koraalrif aangetroffen. Het water is enorm helder. De onderwaterwereld hier ontdekken is dus een waar genot.

2. The Blue Hole in Belize

Belize daar denk je vast niet direct aan wanneer je wilt gaan snorkelen. Wanneer je een liefhebber bent van snorkelen, dan is deze locatie echt enorm geschikt.  Dit omdat het water hier ook weer zeer helder is er vele onderwaterdieren een gelukkig leven leiden. Je vindt hier een unieke onderwatergrot die zo’n 130 meter diep en midden in de zee ligt. Deze kun je natuurlijk niet snorkelend ontdekken, maar wel al duikend. Als je een liefhebber bent van exotische vissen, dan kom je hier zeker aan je trekken. De meest prachtige vissen zwemmen hier, alsmede zeeschildpadden. Kenmerkend zijn de druipsteen-pegels in deze grot. Het is geweldig om dit met eigen ogen te bezichtigen.

3. Sharm el Sheikh in Egypte

Naast prachtige piramides en de overblijfselen van de farao’s biedt Egypte meer. Een prachtige onderwaterwereld. Het land heeft ook een zeer goede naam als het goed om de koraalriffen. Voornamelijk in het Rode Zeegebied zijn er fantastische plekken om te snorkelen. Het koraalrif is maar liefst 700km lang. Je zal hier dus zeker niet gauw uitgekeken raken. Het is ruim 500 jaar oud en je vindt hier alles wat je jezelf maar zou kunnen wensen. De meest prachtige koralen, vissen en meer. Egypte is niet zo lang vliegen vanuit Nederland.

4. Koh Tao in Thailand

Thailand, vooral bekend als populaire vakantiebestemming om helemaal tot rust te komen, biedt meer. Een prachtige onderwaterwereld kenmerken veel stranden van Thailand. De beste plek om het te ontdekken is ongetwijfeld Koh Tao. Hier vind je zeer helder water en de mooiste stranden. Jaarlijks gaan miljoenen toeristen hier naar toe voor onder andere de prachtige oceaan. Prettig is ook de temperatuur van het water. Deze is lekker warm en je hoeft dus geen kou te lijden in het water! Daarbij is Thailand helemaal niet duur. Jammer genoeg is het wel een lange reis, maar je zal er zeker geen spijt van krijgen.

5. Silver Banks in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is niet om de hoek. Het is wel een land dat uitermate geschikt is om te snorkelen. Het heeft zeer helder water en de mooiste witte stranden ter wereld. Het strand Silver Banks is uitermate geschikt voor de liefhebbers van snorkelen en/of duiken. Je kunt hier echte walvissen spotten. Deze komen hier samen om te paren. Wanneer je hier gaat snorkelen zal dat ongetwijfeld een geweldige ervaring zijn. We raden je wel aan om voorzichtig te zijn. De toeristische plekken zijn vrij veilig, maar dat geldt niet voor het hele land!