mooiste plekken Frankrijk

Dit zijn de 5 mooiste plekken van frankrijk

Al jaren is Frankrijk een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders. Met prachtige natuur, oude architectuur, sfeervolle steden en prachtige stranden heeft Frankrijk als vakantieland veel te bieden.

Frankrijk heeft natuurlijk een aantal iconische gebouwen, zoals het Louvre, de Eiffeltoren en Arc de Triomphe. Maar naast deze must-see bezienswaardigheden heeft Frankrijk nog veel meer te bieden. Lees verder voor de 5 mooiste plekken van Frankrijk!

Carcassonne

1. Carcassonne

Inmiddels staat Carcassonne al ruim 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze prachtige historische stad is namelijk sinds het jaar 1997 Werelderfgoed. Carcassonne is een van de mooiste middeleeuwse steden van Europa en is dan ook zeker het bezoeken waard. De historische stad wordt omringd door een grote buitenmuur met 16 uitkijktorens. Binnenin de stad vind je ook nog eens 24 torens. Hou je van het bezoeken van een middeleeuwse stad? Dan is Carcassonne zeker een aanrader!

Mont Saint Michel

2. Mont Saint Michel

Mont Saint Michel is een prachtig klooster dat zich bevindt op een rotsachtig schiereiland. Het unieke gebouw in combinatie met de locatie maakt deze plek erg indrukwekkend. Door de vlakke omgeving is de toren van het klooster op grote afstand te zien. Naar ons mening is dit een van de mooiste plekken in Frankrijk.

Corsica

3. Corsica

Hou je van strand en zee? Dan is het Franse eiland Corsica absoluut een aanrader. Corsica is een eiland gelegen in de Middellandse zee. Jaarlijks trekt deze prachtige plek in Frankrijk miljoenen bezoekers. De stranden zijn prachtig en op het eiland vind je pittoreske steden. Corsica is ook een populaire vakantiebestemming om met een groep op vakantie te gaan. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis voor 15 personen en geniet met familie of vrienden van een heerlijke vakantie aan de Middellandse zee.

Dordogne

4. Dordogne

De Dordogne is een prachtige regio in Frankrijk waarin het onmogelijk is om één mooiste plek te kiezen. Niet voor niets is de Dordogne dan ook een van de populairste vakantieregio’s in Frankrijk. Het barst in deze regio van prachtige kastelen, middeleeuwse dorpjes, veel riviertjes en prachtige natuur. Wil je een vakantiehuis in Frankrijk huren? Dan is de Dordogne een van de mooiste plekken om optimaal van je vakantie te genieten.

Gorges du Verdon

5. Gorges du Verdon

Bezoek jij liever de natuur in plaats van bebouwing en architectuur? Dan is Gorges du Verdon, gelegen in de Provence, absoluut een aanrader. Gorges du Verdon is een een gigantische kloof van wel zevenhonderd meter diep met daarin een 25 kilometer lange rivier. Het water is helderblauw, waardoor varen door deze gigantische kloof een magisch gevoel geeft. Gorges du Verdon is echt een van de meest betoverende plekken van Frankrijk die je écht eens bezocht moet hebben!