mooiste plekken Denemarken

De mooiste plekken in Denemarken

Hou jij ervan om tijdens je vakantie te genieten van prachtige natuur? Dan is een vakantie naar Denemarken absoluut de moeite waard. Dit prachtige vakantieland staat bekend om de adembenemend mooie landschappen en veelzijdige natuur. Van uitgestrekte stranden tot weilanden met imposante kliffen. Benieuwd naar de mooiste plekken in Denemarken? Wij hebben vijf prachtige streken op een rijtje gezet.

1. Funen

In het midden van het land ligt het eiland Funen. Dit is het op een na grootste eiland van Denemarken. Rondom het eiland vind je een aantal kleine omliggende eilandjes. De streek Finen heeft haar naam te danken aan de prachtige tuinen en parken en wordt het groene hart van Denemarken genoemd. Deze streek bezoeken is absoluut een aanrader tijdens je vakantie in Denemarken. Funen wordt ook wel het “tuineiland” genoemd en is een bijzonder mooie plek. De prachtige tuinen en parken afgewisseld met betoverende heuvel- en duinlandschappen maakt Funen absoluut een aanrader.

In de natuur van Funen vind je zelfs strandjes aan de zee, waarin je heerlijk kunt zwemmen, duiken, zeilen en vissen. Voor watersportliefhebbers is dit eiland fantastisch, maar ook voor wandelaars liggen er prachtige wandelroutes langs meer dan honderd landgoederen en boerderijen. Op wandel- of fietsvakantie? Er zijn genoeg mooie vakantieparken in Denemarken midden in de natuur.

2. Seeland

Deze streek in Denemarken staat bekend om de prachtige natuur met bossen, meren, imposante kliffen, krijtrotsen en vogelreservaten. Seeland wordt ook wel het koninklijke land genoemd en is een aanrader als je wilt wandelen of fietsen tijdens je vakantie in Denemarken. Seeland wordt omgeven door kilometerslange schone en kindvriendelijke stranden. Ook om te watersporten zijn er genoeg mogelijkheden op diverse stranden in deze streek.

Naast de adembenemende natuur is ook de bruisende hoofdstad Kopenhagen gelegen in deze streek. De stad Kopenhagen is een ideale bestemming voor een stedentrip, maar is ook een leuk om te bezichtigen tijdens je natuurvakantie. De afwisselende landschappen maakt deze streek een van de mooiste plekken in Denemarken.

3. Jutland

Deze streek bestaat uit het schiereiland dat zich vanaf het Europese vasteland uitstrekt. De streek is half Deens en half Duits en is opgedeeld in verschillende gebieden, namelijk: Noord-Jutland, Oost-Jutland, Zuid-Jutland en West-Jutland. Het landschap in de streek Jutland is vrij vlak met wat heuvels en zandstranden. Het middengedeelte van Jutland kenmerkt zich door bossen, heuvels, meren en rivieren. Hier vind je ook het Thy National Park, adembenemend mooi natuurgebied, erg geschikt voor wandelen en fietsen. Ook voor fotografen is dit gebied een aanrader. De prachtige stille meren gelegen in de groene bossen zijn perfect om betoverende foto’s te maken. Natuurlijk mag de beste camera voor op reis niet ontbreken.

4. Het eiland Møn

Het eiland Møn staat bekend om de imposante krijtrotsen die zich uitstrekken langs de kust. De prachtige vergezichten met indrukwekkende kliffen zorgt voor een spectaculair landschap. Het eiland Møn is een van de mooiste plekken in Denemarken om een weekje op vakantie te gaan. De combinatie van stranden, natuur en cultuur maakt het eiland Møn een prachtige vakantiebestemming in Denemarken.

5. Bornholm

Het eiland Bornholm staat bekend om de prachtige rotsen en ligt centraal in de Oostzee. De natuur op dit eiland is werkelijk betoverend mooi. Het eiland biedt dan ook vele mooie steengroeven en watervallen. Het noorden van het eiland staat bekend om de graniet formaties, terwijl je in het zuiden kunt genieten van prachtige witte zandstranden. Langs de kustlijn van het eiland liggen allerlei leuke en charmante dorpjes, terwijl het binnenland bekend staat om de heuvels, groene bossen en sprookjesachtige meren. De veelzijdige natuur is ideaal voor wandelaars en fietsers. Ook is er genoeg cultuur en allerlei pittoreske vissersdorpjes.