Moet ik een creditcard meenemen op reis

Moet ik een creditcard meenemen op reis?

Wanneer je op reis gaat is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Tijdens de voorbereiding moet je aan een heleboel zaken denken. Wat moet ik allemaal meenemen? Boek ik van te voren een hotel? Heb ik inentingen nodig? Allemaal vragen waarbij je even stil moet staan bij het inpakken van je bagage. Vele reizigers vergeten na te denken over een Creditcard. (aanvragen kan hier) Heb je zo’n ding nodig tijdens je reis? Meestal komt een creditcard heel goed van pas!

Waarom zou je hem meenemen?

Een creditcard is altijd handig en neemt geen ruimte in beslag. Waarom zou je dan geen creditcard meenemen? Vaak wordt gedacht dat een creditcard erg duur is, terwijl er genoeg betaalbare creditcards zijn. Voor slechts 20 euro per jaar is het al mogelijk om in bezit te zijn van een creditcard. Wij hebben zelf altijd onze creditcard mee op reis, soms heb je hem niet nodig. Maar er zijn ook een aantal situaties geweest dat een creditcard onze redding was. Het brengt je financiële zekerheid tijdens je reis. Bij het voorbereiden van je reis is een creditcard ook erg handig. Zo heb je hem nodig bij het boeken van je vlucht wanneer je direct bij de vliegmaatschappij zelf boekt. Wat er ook gebeurd tijdens je reis, je hebt met een creditcard altijd beschikking tot geld. Dat is voor ons de reden om iedereen te adviseren om altijd een creditcard mee te nemen.

Voordelen van een creditcard

Een creditcard kan je gebruiken als soort van “backup” voor als je pinpas gestolen is of niet meer werkt. Ook kan je met een creditcard bij meer pinautomaten terecht dan met je pinpas. Nog een voordeel van het betalen met een creditcard is dat je aankopen minimaal 180 dagen verzekerd zijn tegen verlies, diefstal en beschadiging. Echt ideaal! Overtuigd van de voordelen van een creditcard meenemen op reis? Op deze website kan je gemakkelijk vergelijken en vind je de beste creditcards voor op reis.