Met de auto naar Londen

Met de auto naar Londen

Wil jij een weekendje naar Londen? Musea bezoeken, lekker uit eten en flink shoppen, het kan allemaal in de Engelse hoofdstad. Veel mensen gaan met het vliegtuig naar de wereldstad, maar wist je dat je net zo makkelijk met de auto naar Londen gaat? Wij geven je drie goede redenen om de volgende citytrip naar Londen met de auto te maken.

Met de auto reis je duurzamer

Het is een stuk duurzamer om met de auto naar Londen te reizen in plaats van het vliegtuig te pakken. Zeker als je met je hele gezin of met meerdere vrienden of vriendinnen een weekendje weg gaat is het beter voor het milieu om met de auto te gaan. Daarnaast is het een stuk goedkoper, zeker als je met twee of meer personen reist. Het lijkt vaak goedkoop om met het vliegtuig te reizen, maar je moet eerst nog op het vliegveld komen en daar eventueel de auto parkeren. Er zijn vaak goedkope tickets beschikbaar, maar die zijn niet voor niets zo goedkoop. Als jij op fijne tijden wilt reizen waarbij je ’s ochtends heen vliegt en pas een aantal dagen later in de avond terug ben je vaak veel meer geld kwijt. Je zult merken dat je flink bespaart door de auto te pakken. Van het geld dat je bespaart kun je lekker uit eten in Londen, een musical bezoeken of shoppen.

Snel en comfortabel reizen met de auto

Reizen met het vliegtuig lijkt altijd snel, maar als je de tijd gaat bekijken dat het je van deur tot deur kost om bij je hotel in Londen te komen is de auto vaak even snel of misschien nog wel sneller. Je stapt in de auto en rijdt de ferry op bij Duinkerken of Calais nog voordat de vliegtuigreizigers door de douane zijn. Als je het vliegtuig pakt ben je er ook niet direct, want je landt ergens ver buiten de stad vanwaar je nog naar je hotel moet reizen (wat ook niet gratis is). Door de auto te pakken geniet je van meer vrijheid, kun je de reis op je eigen tempo afleggen en hoef je niet de hele tijd te wachten en te hangen. Het is een stuk minder gedoe en ook ter plekke geniet je van vrijheid omdat je wanneer je wilt de auto kunt pakken. Vergeet niet om aan de linkerkant van de weg te rijden als je geen aanspraak wilt maken op jouw wa-verzekering.

Ontdek de omgeving van Londen

Als je jouw eigen auto mee hebt op citytrip naar Londen hoef je het niet alleen bij Londen te houden. De omgeving van de Engelse hoofdstad is schitterend. Plak bijvoorbeeld twee dagen extra aan je trip vast zodat je een bezoek kunt brengen aan Brighton of Oxford. Ontdek de Cotswolds met de karakteristieke huizen en vele heuvels of maak een roadtrip door een aantal mooie graafschappen, zoals Worcestershire en Somerset.