auto vakantieklaar

Maak je auto vakantieklaar met deze tips

Ga je binnenkort met de auto op vakantie? Dan is een goede voorbereiding vaak noodzakelijk. Uiteraard zit je er niet op te wachten om tijdens je welverdiende vakantie met pech langs de kant te komen staan. Wij geven in dit artikel handige tips om je auto vakantieklaar te maken.

Controleer de auto

Voor een veilige reis is het van belang om de auto voordat je vertrekt te controleren. Dit verkleint de kans op pech. Je kan ervoor kiezen om bij een garage een vakantiecheck te doen, maar je kunt de auto ook zelf controleren.

Kies je ervoor om zelf de vakantiecheck uit te voeren? Dan is het van belang om in ieder geval de koelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof te controleren. Ook moeten de banden in goede conditie zijn. Controleer of de bandenspanning goed is en of de profieldiepte minimaal 3 mm is. Als je een beetje handig bent is het verstandig om wat basisgereedschap en eventueel tweedehands auto onderdelen mee te nemen voor onderweg.

Verplichte attributen

Tijdens het voorbereiden van je vakantie met de auto is het verstandig om te checken welke attributen allemaal verplicht zijn in de landen waar je doorheen reist. In sommige landen is het verplicht om bepaalde attributen in de auto te hebben. Vaak is een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos verplicht. In Frankrijk is het verplicht om een blaastest in je auto te hebben. Ga je in de wintermaanden op reis? Dan zijn in sommige landen winterbanden en sneeuwkettingen verplicht. Check altijd de regels van de verschillende landen waar je doorheen komt om zeker te weten of je alle verplichte attributen in de auto hebt liggen.

Veilig inladen van de auto

Het inpakken van de auto is voor velen een enorme uitdaging. Vaak hebben we pas door hoeveel spullen we allemaal meenemen op het moment dat we alle bagage in de auto proberen te krijgen. Tijdens het inladen van de bagage is het verstandig om zware koffers onderin te plaatsen. Soms is het nodig om een dakkoffer aan te schaffen om ervoor te zorgen dat je alle spullen veilig mee krijgt.