rondreis Italië

Inspiratie voor rondreis Italië

Italië is een ideaal land voor een rondreis. Er zijn zoveel mooie plekken om te bezoeken. Hoewel Italië niet een heel groot land is, is de afstand van het noorden naar het zuiden te groot om in één rondreis te doen. Je kunt het beste jouw rondreis Italië opdelen in meerdere keren. Je kunt naar het noorden van Italië gemakkelijk met je eigen auto gaan. De afstand is in één of twee reisdagen goed te doen. Voor het zuiden van Italië is erheen vliegen en daar een auto huren handiger. Om je inspiratie te geven, geeft deze blog je inspiratie voor een rondreis door Noord-Italië.

Rondreis Noord-Italië

Noord-Italië is zeer geschikt voor een rondreis. De kust van de Middellandse zee is prachtig. Je kunt deze rondreis ideaal combineren met Toscane en een bezoek aan Milaan.

Dag 1: Portofino

Je kunt voor een rondreis in Noord-Italië prima je eigen auto pakken. Zorg dat je de Middellandse zee bereikt ter hoogte van Genua, vanaf deze stad wordt het al snel erg mooi. Rijd in zuidelijke richting naar Portofino. Je kunt hier met de auto komen, maar omdat het een zeer exclusieve kustplaats is, te vergelijken met Saint Tropez, is alles erg duur. Overnachten kan in het nabij gelegen Santa Margherita Ligure. Vanaf hier kun je zelfs door de bergen naar Portofino lopen. ‘s Avonds is dit minder prettig omdat het pad in de bergen donker is. Langs de weg lopen is onveilig, dus pak dan de bus. Portofino is in één dag bezoeken goed te doen. De volgende dag rijd je door naar Cinque Terre. Dit is een groepje van betoverend mooie kustplaatsjes.

Dag 2: Cinque Terre

Cinque Terre bestaat uit de dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De dorpjes zijn niet makkelijk met de auto te bereiken, beter kun je de trein pakken en overnachten in een plaatsje ten noorden hiervan. De dorpjes zijn in één dag te bezoeken, maar beter spendeer je er enkele dagen. Ze zijn allemaal even mooi maar allemaal anders. Het is echt een genot om hier lekker rond te dwalen. Er is een weg langs de kust die je kunt wandelen, maar dit is een flinke afstand en deze is niet altijd open. Overleg dit dus van tevoren.

Dag 3 en 4: Toscane

Na je bezoek aan Cinque Terre, rijd je in zuid-oostelijke richting naar Toscane. Het begint al snel erg mooi te worden. Eén van de hoogtepunten is Montepulciano, dit is een toeristisch stadje en zeker het bezoeken waard. Om te overnachten minder ideaal, aangezien het erg toeristisch en druk kan zijn.

Dag 5 en langer

Voor het overnachten kies je liever een wat rustiger stadje dan de toeristische gebieden. In Toscane is dat bijvoorbeeld Volterra. Je kunt hier bovendien ook heerlijk uit eten en op de stadsmuur uitkijken over Toscane. Andere steden die je kunt bezoeken zijn Siena en Florence. Dit zijn echter grotere steden en missen de toegankelijkheid en charme van Volterra

Steden bezoeken op je terugreis

Voor de terugreis is het fijn om over de snelweg te gaan. Maar als je langs Milaan rijdt, dan is daar het centrum in gaan wel aan te raden. Blijf eventueel nog een nachtje. Er zijn veel hotels in Milaan die zeer betaalbaar zijn. Het bezoeken waard is de Kathedraal van Milaan, Duomo genaamd en Galleria Vittorio Emanuele II. Dit geeft je nog even een flinke boost van de Italiaanse sfeer voor je weer op de terugreis bent.