autovakantie tips

Hoe inpakken voor een autovakantie? 3 handige tips!

Het inpakken van alle bagage in de auto is vaak het meest stressvolle moment van de hele vakantie. Daarom is het belangrijk dat dit praktisch en efficiënt gebeurd om zo ontspannen en veilig mogelijk op vakantie te gaan. Ga je op autovakantie naar Frankrijk, Italië of Spanje? Bereid je dan goed voor. In dit artikel geven wij 4 handige tips voor het inpakken van je auto!

Tip 1: Ruimte besparen

Koffers zijn heel leuk en worden al snel klaargezet als de vakantie voor de deur staat. Echter is het niet altijd even praktisch om koffers te gebruiken. Het stoppen van je spullen in tassen zorgt ervoor dat er meer ruimte overblijft. Tassen nemen namelijk minder ruimte in beslag als je dit vergelijkt met koffers. Neem je breekbare spullen mee? Dan is het wel verstandig om een koffer te gebruiken.

Tip 2: Gebruik een dakkoffer of aanhanger

Heb je niet zo veel ruimte in je auto? Gebruik dan een dakkoffer of aanhanger voor extra ruimte voor je bagage. Een dakkoffer is erg gemakkelijk en handig, hier merk je weinig van als je onderweg bent. Echter levert een dakkoffer niet zo heel veel extra ruimte op. Een aanhanger daarentegen zorgt voor enorm veel ruimte. Het is wel verstandig om te kiezen voor een stabiele aanhanger, denk bijvoorbeeld aan een Hapert aanhanger, deze zijn stabiel en sterk. De wegligging is zo goed dat je er weinig van merkt.

Tip 3: Zware spullen onderop

Bij het inpakken van de auto moet je de zwaarste bagage altijd onderop plaatsen, zo houd je het zwaartepunt van de auto laag. Bij een noodstop zorgt dit voor meer veiligheid. Ga je de auto inpakken? Begin dan altijd met het inladen van zware dingen. Ook het plaatsen van zware dingen op de hoedenplank is onverstandig.