efteling drukte

Hoe druk is het op dit moment in de Efteling?

Het kan in de Efteling heel druk worden. Het is één van de drukst bezochte pretparken van Nederland zelfs! Wil je een bezoek brengen aan de Efteling? Zorg er dan voor dat je weet hoe druk het in de Efteling is op dit moment. Zo sta je niet voor verrassingen bij aankomst!

Hoe kom je erachter?

efteling druktekalender

De Efteling zelf heeft een hele goede website om erachter te komen hoe druk het op dit moment is in het pretpark. Er wordt per dag aangegeven wanneer het niet druk is en wanneer wel. Wat heel handig is, je kan via de app van de Efteling zien hoe druk het is in elke attractie. Ook kan je een berichtje sturen via Whatsapp en laten weten in welke attractie je wil. Via Whatsapp laten ze je dan weten als de rij teruggelopen is. Zo hoef je niet steeds langs de attractie zelf te lopen om te zien of er al minder mensen staan te wachten!

Wees voorbereid op de Efteling drukte

Je kan op de website van de Efteling zien wat de verwachtte drukte zal zijn op de dag dat je wil gaan. Zo ben je goed voorbereid. Over het algemeen zijn de weekenden het drukst. Doordeweeks is het rustig. En op sommige vrijdagen is het wat drukker. De Efteling is in de vakanties het drukst natuurlijk. Dan hebben alle kinderen vakantie en is het een ideaal moment om het pretpark te bezoeken! Een tip is om altijd te checken op de website welke attracties gesloten zijn. Het zou zonde zijn als je lievelingsattractie gesloten is op het moment dat je een bezoekje brengt. Ook kan je dan je kinderen hierop voorbereiden als hun attractie niet open is.

10 tips voor drukke dagen

Er zijn een aantal tips die je kan volgen waardoor je de drukke dag wat beter doorkomt. Het kan erg vermoeiend zijn om op een drukke dag de Efteling te bezoeken. Er zijn ontzettend veel mensen, je staat altijd wel in een rij en het kan lang duren voordat je een lunch hebt gekocht. Wij hebben 12 tips op een rijtje gezet:

Tip 1: Als je van de Droomvlucht en andere populaire attracties houdt, bezoek deze dan in de ochtend. Je zit immers nog vol energie. In de middag zal het wat rustiger zijn bij de achtbanen.

Tip 2: Honger? Probeer buiten de normale eettijden te eten. Zo hoef je niet eindeloos in de rij te staan voor eten en kan je ook een plekje vinden om je lunch op te eten.

Tip 3: Wil je liever wat rustigere attracties? De Fata Morgana, Pandadroom en het Spookslot zijn rustiger dan de andere attracties.

Tip 4: Ga op een dag naar de Efteling als het weer niet fantastisch is. Hoe meer het regent hoe minder druk het park zal zijn…

Tip 5: Tijdens de zomeravonden worden kinderattracties wat rustiger. Het is dus handig om deze laat op de dag te bezoeken.

Tip 6: Wil je een souvenir meenemen? Kies deze dan al ’s ochtends uit in de shop en laat deze bezorgen op een ander punt in het park. Zo kan je aan het eind van de dag je spullen ophalen zonder in een overvolle souvenirs winkel te staan.

Tip 7: Lijstjes! Maak vooraf een lijstje met dingen die je die dag allemaal gezien en gedaan wil hebben. Check, check.

Tip 8: Bekijk van tevoren of er feestdagen zijn in België of Duitsland. Er komen tijdens de feestdagen namelijk veel Belgische en Duitse bezoekers naar het pretpark.

Tip 9: Op zoek naar een rustig plekje? Die kan je vinden naast Lavenland, bij de carrousel.

Tip 10: Ook kan je wat meer rust vinden bij de Havenlaar, het heksenpad of Stonehenge.

Met deze tips kan je dus goed voorbereid naar de Efteling. Ook op de drukke dagen.

5 redenen om vroeg te komen

De Efteling zelf raad aan mensen aan om zo vroeg mogelijk te komen. Delen van het pretpark zijn namelijk al een uur voor de officiële openingstijden geopend. Je kan dan even rustig aan doen en een kop koffie ergens drinken of iets eten.

De eerste reden is dat je rustig aan kan doen bij aankomst. Je kan rustig je auto wegzetten en richting entree lopen. Ook zal het binnen nog rustig zijn. Een fijne start van een mooie dag! Een tweede reden, die is hierboven al genoemd, is dat de poorten een uur eerder open zijn. Zo kun je bij binnenkomst rustig aan doen. Door op tijd te komen heb je meer tijd voor praktische zaken. Zorg dat je je tas goed hebt ingepakt en een plattegrond hebt. Je hebt dan ook mooi de tijd om eventueel een kinderwagen te huren.

Een andere reden om op tijd te komen is dat er ook gelegenheid is om te ontbijten. En de grootste reden en tevens laatste reden is dat jij als eerste in de rij kan bij je lievelingsattractie! Zo kan je gelijk de Droomvlucht in of een show bekijken.

Drukste dagen ooit in de Efteling

Er zijn een aantal dagen waarop het het drukst was in de Efteling. De allerdrukste dag ooit was op 30 juli 2015. Er waren toen 45.000 bezoekers in het park. Ook op 4 september in 2004 waren er 42.000 bezoekers. Op 26 augustus 2017 waren het er 35.000 en op 11 augustus 2018 waren het er 39.000. Zoals je kan zien was dit voornamelijk in de zomermaanden.

  • 45.000 bezoekers – 30 juli 2015
  • 42.000 bezoekers – 04 september 2004
  • 39.000 bezoekers – 11 augustus 2018
  • 35.000 bezoekers – 26 augustus 2017

Efteling bezoeken zonder lange wachttijden

Wil je tijdens je bezoek aan de Efteling genieten zonder lange wachttijden? Bekijk dan de druktekalender en download de app. Zo kan je vooraf de drukte checken en vervolgens de tickets bestellen op een rustige dag. Wil je korting op je Efteling tickets? Op Pretparken-Nederland.nl vind je alles over actiecodes voor korting! Veel plezier gewenst tijdens je bezoek namens DeReisagent!

efteling korting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *