zwemparadijs Duitsland

Tropical Islands Resort: het grootste zwemparadijs in Duitsland!

Tijdens een vakantie of een vrije dag is het altijd leuk om een pretpark te bezoeken met het hele gezin. Er zijn verschillende soorten pretparken voor jong en oud verspreid over heel Europa. Als je van zwemmen houdt, dan is een bezoekje aan het grootste zwemparadijs van Duitsland zeker de moeite waard. In de buurt van Berlijn, op een afstand van ongeveer 60 kilometer rijden, kunnen jullie een bezoek brengen aan het Tropical Islands Resort. Dit bijzondere zwemparadijs is gebouwd op een bijzondere plek en biedt plezier voor jong en oud.

Grootste zwemparadijs van Duitsland

Het bijzondere aan de locatie van het Tropical Islands Resort, is dat dit pretpark gebouwd is in een voormalige hangar op een vliegveld. Deze hangar staat op het voormalige vliegveld Brand-Briesen dat in gebruik was door de Sovjet Unie. De hangar heeft een oppervlakte van maar liefst 66.000 vierkante meter. Nadat de hangar niet meer gebruikt werd, is het in bezit geweest van verschillende bedrijven. In 2004 werd dit nieuwe zwemparadijs geopend en sindsdien komen er dagelijks duizenden bezoekers. Alleen in het eerste jaar kwamen er al bijna 1 miljoen mensen naar het Tropical Islands Resort om te genieten van het zwemparadijs met vele glijbanen en de attracties. Met het grootste zwembad van Duitsland is dit zwemparadijs absoluut een aanrader!

Zwembad met vele glijbanen en meer

Voor de echte liefhebbers van water en zwemmen valt er hier genoeg te beleven. In dit zwemparadijs in Duitsland kan er gebruik worden gemaakt van vier verschillende glijbanen. De grootste hiervan heeft een hoogte van maar liefst 27 meter. Daarnaast is er ook een zogenaamde turbo glijbaan. Als je daarvan af gaat, dan kun je een snelheid halen tot wel 70 kilometer per uur. Naast glijbanen en zwembaden zijn er ook andere faciliteiten. Zo is er een ruimte met fitnessapparaten, kan er midgetgolf gespeeld worden en is er een compleet dorp met een tropisch regenwoud.

Genieten in de spa

Naast het grootste zwemparadijs van Europa, bevindt zich in het Tropical Islands Resort ook de grootste spa van Europa. Deze spa is te vinden aan de rand van het eerdergenoemde regenwoud. Er zijn zeven verschillende gebieden die je kunt bezoeken voor bijvoorbeeld een massage of een bezoek aan de sauna. Wil je gebruik maken van alle faciliteiten, dan kun je een dagkaart kopen waarmee je overal toegang tot hebt. Het is ook mogelijk om alleen het zwemparadijs te bezoeken. Daarnaast zijn er ook voldoende mogelijkheden om bij Tropical Islands Resort 1 of meerdere overnachtingen te boeken.