Top 7 grootste steden in Nederland

Als land heeft Nederland meer dan 17,2 miljoen inwoners. Een groot deel van deze mensen woont in de grote steden. Hier lees je welke steden in Nederland het grootst zijn qua inwonertal en waar de meeste mensen wonen.

7. Tilburg

Op de 7e plaats van grootste Nederlandse steden gekeken naar inwoners, staat de stad Tilburg. In deze stad wonen meer dan 220.000 mensen.

6. Groningen

Groningen

Op de zesde plaats staat Groningen, de hoofdstad van de provincie Groningen en een gezellige studentenstad. Misschien had je deze stad niet verwacht in het rijtje van grootste steden. In Groningen wonen meer dan 233.000 inwoners, waarmee het Eindhoven op plek 5 dicht op de hielen zit.

5. Eindhoven

Eindhoven

Voor de vijfde plaats gaan we een stuk zuidelijker en komen we terecht in de Lichtstad Eindhoven. In deze plaats, wonen meer dan 234.000 inwoners. In tegenstelling tot de voorgaande steden ligt Eindhoven niet in de Randstad.

4. Utrecht

Utrecht

Centraal gelegen in Nederland ligt de hoofdstad van de provincie Utrecht met dezelfde naam. In Utrecht wonen meer dan 357.000 mensen waarmee de stad op de vierde plek van grootste steden staat.

3. Den Haag

Den Haag

Den Haag is de stad waar de Nederlandse regering zetelt. Deze stad ligt net als Rotterdam en Amsterdam in de Randstad en is goed voor meer dan 545.000 inwoners. Samen met Rotterdam en nog 22 andere gemeenten vormt de stad de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daar wonen in totaal meer dan 2,3 miljoen mensen.

2. Rotterdam

Rotterdam

Het mag geen verrassing zijn dat de stad aan de Maas, Rotterdam, de tweede grote stad van ons land is. In deze stad wonen meer dan 650.000 mensen. Naast de tweede stad van ons land, is Rotterdam ook de tweede gemeente van ons land qua inwonertal.

1. Amsterdam

Amsterdam

Op de eerste plek staat zoals je misschien al kon verwachten onze hoofdstad Amsterdam. De stad kent een inwonertal van meer dan 870.000 mensen en is daarmee de grootste stad van het land. Als de omliggende regio wordt meegeteld, die in de volksmond ook wel Groot-Amsterdam genoemd wordt, dan kan de stad rekenen op meer dan 1,3 miljoen inwoners.