Istanbul grootste stad Europa

Top 7 grootste steden in Europa

Als continent is Europa zeer dicht bevolkt en wonen er voornamelijk in de grote steden mensen. Verspreid over Europa zijn er veel grote steden waar meer dan 2 miljoen mensen wonen. Een groot deel van deze steden zijn hoofdsteden van de landen waarin ze liggen. Hieronder lees je wat de grootste steden van Europa zijn.

7. Rome

Rome

De laatste grote stad op deze lijst is Rome, de hoofdstad van Italië. Als stad heeft Rome een inwonertal van meer dan 2,8 miljoen inwoners. De metropoolregio, zoals dat zo mooi genoemd wordt, is goed voor meer dan 3,7 miljoen inwoners.

6. Madrid

Madrid

Op de 6e plek staat de hoofdstad van Spanje. In Madrid wonen meer dan 3,1 miljoen inwoners. In de regio Madrid, dat wil zeggen de stad met de aangrenzende steden, wonen meer dan 6 miljoen inwoners.

5. Berlijn

Berlijn

De vijfde plek voor grootste stad gekeken naar het aantal inwoners gaat naar Berlijn. Deze stad heeft een inwonertal van meer dan 3,7 miljoen inwoners als er alleen al gekeken wordt naar de stad zelf.

4. Sint-Petersburg

Sint-Petersburg

Op de 4e plek van grootste steden in Europa staat de stad Sint-Petersburg. Net als Moskou op de tweede plaats ook een grote stad in Rusland. In deze stad wonen meer dan 5,3 miljoen inwoners.

3. Londen

Londen

Op de derde plaats vinden we een hoofdstad die iets dichter bij huis ligt. In London wonen in de stad alleen al meer dan 8,7 miljoen inwoners. Als er wordt gesproken van de stad en het omliggende gebied, ook wel Groot-Londen genoemd, dan wordt er gesproken van 12 tot 14 miljoen inwoners.

2. Moskou

Moskou

Op de tweede plek van grootste steden van het continent staat ook een hoofdstad. Moskou is 1 van de dichtstbevolkte steden van Europa. In de stad alleen al wonen meer dan 12,5 miljoen inwoners.

1. Istanbul

Istanbul

Op de eerste plek staat met een inwonertal van ongeveer 14,9 miljoen inwoners de voormalige hoofdstad van Turkije. Istanbul is een stad die zowel in Azië als Europa ligt. Als we het tot een Europese stad rekenen, dan komt deze plaats op de eerste plek in de lijst.