goedkoop parkeren

5 tips om goedkoop te parkeren

Van plan om een dagje naar een leuke stad te gaan? Of heb je een hotelletje in de stad geboekt? Parkeren wordt steeds duurder, vooral in steden kan het parkeren schrikbarend hoog zijn. Zeker als je van plan bent om een hele dag of zelfs twee dagen je auto te parkeren. Het betalen van hoge parkeertarieven is natuurlijk zonde van je geld, maar wist je dat dit in veel gevallen overbodig is? Met de tips in dit artikel kan je goedkoop parkeren!

Tip 1. Parkeer niet in de binnenstad

Een eenvoudige manier om te besparen op parkeerkosten is om buiten het centrum van de stad te parkeren. In de binnenstad zijn de parkeertarieven vaak ontzettend hoog, terwijl de prijzen een paar straten verderop al een stuk lager zijn. Het loont zeker om je auto net buiten het centrum neer te zetten.

Wil je nog goedkoper parkeren? Dan kan je op zoek gaan naar een woonwijk waar geen parkeergeld betaald hoeft te worden of je parkeert ergens aan de rand van de stad. Verder is er in elke stad wel een bouwmarkt en woonwinkel met parkeergelegenheid te vinden. Vaak biedt dit ook een goede mogelijkheid om gratis te parkeren.

Tip 2. Vergelijk parkeertarieven

Parkeertarieven kunnen per stad ontzettend verschillen. Daarom loont het zeker om op voorhand de prijzen van verschillende parkeergelegenheden te vergelijken. Op deze manier kun je kiezen voor de goedkoopste optie, waardoor je eenvoudig flink bespaart op parkeerkosten.

Tip 3. Gebruik een parkeerapp

Een parkeerapp is een gemakkelijke manier om te besparen op parkeerkosten. Een groot voordeel een gratis parkeer app is dat je enkel betaald voor de tijd dat je daadwerkelijk geparkeerd stond. Zo betaal nooit te veel. Ook is het fijn dat je niet van tevoren een schatting hoeft te maken van hoe lang je wilt parkeren.

Tip 4. Gratis parkeren bij het station

In grote steden is het vaak (helaas) niet meer mogelijk om gratis bij het station te parkeren. Echter is parkeren bij het station in veel iets kleinere steden nog altijd gratis. Vanaf daar kun je vervolgens met de bus of trein naar de stad. Ideaal om vanuit daar alle bezienswaardigheden te bezoeken of om te reizen naar je bestemming. Zo vermijd je de verkeersdrukte in de stad, voorkom je parkeerstress én bespaar je op parkeerkosten.

Tip 5. Parkeer niet op het terrein zelf

Parkeren op het terrein van een pretpark of luchthaven is vaak ontzettend duur. Daarom adviseren wij om altijd verder te kijken naar parkeergelegenheden in de buurt. Zo bespaar je een hoop parkeergeld, terwijl je meestal slechts enkele straten verderop geparkeerd staat.