Goedkoop en flexibel naar elke bestemming binnen Australië

Goedkoop en flexibel naar elke bestemming binnen Australië? Het kan!

Australië is, hoewel ver weg, al decennia een populaire bestemming. Of je nu een paar weken zomervakantie viert, of een gap year als backpacker wilt beleven, in Australië kom je altijd aan je trekken. De variatie aan landschappen is enorm.

Het bekendste is natuurlijk het Red Centre, met Uluru (Ayers’ Rock) als grote trekpleister. Maar ook de tropische regenwouden van noord-Queensland, de dichte bossen van Tasmania, de uitgestrekte natuurgebieden in New South Wales (zoals de Blue Mountains) maken je verliefd op het land. En dan zijn er nog de stranden, de briljante surfplekken en de unieke snorkel- en duikplekken.

Goed bereikbaar

Australië is goed bereikbaar. Goed, het is eventjes vliegen, maar steden als Sydney, Perth, Brisbane, Darwin, Cairns, Melbourne of Alice Springs zijn per vliegtuig perfect te bereiken.

Maar ja, daar sta je dan.

Veel reizigers zijn gewend een huurauto te gebruiken tijdens hun vakantie. Deze auto staat al klaar als je vliegtuig landt. Ophalen, koffers erin en gaan. Je bent flexibel en vrij.

Natuurlijk kun je in Australië ook een huurauto kopen. Maar dat is niet voor iedereen een goede optie. Misschien wil je gaande je vakantie je reisplannen wel aanpassen en boek je een binnenlandse vlucht om “even snel” Kakadu National Park mee te pikken. Of, misschien is een huurauto te duur voor je en geef je je geld liever uit aan andere dingen.

De bus: flexibel en betaalbaar

Het is niet het eerste waar je aan denkt, maar in Australië is de bus een serieuze optie voor de vakantieganger. Aanbieder Greyhound zorgt voor een uitgebreid netwerk aan busverbindingen en mogelijkheden.

Het mooie is dat je volledig flexibel bent. Je hoeft geen tickets te reserveren of vooraf je route te plannen. Je koopt gewoon een km-pass, dit is een abonnement waarmee je een aantal kilometers kunt reizen. Ook zijn er speciale tickets, waarmee je een vaste route volgt. Een beetje zoals de hop on-hop off-bus zoals je die in toeristische steden vaak tegenkomt.

Op www.backpackeninaustralie.nl lees je meer over de verschillende busabonnementen van Greyhound, waarmee je goedkoop en flexibel kunt gaan en staan waar je wilt.