boot huren in de Biesbosch

Geniet van de natuur: boot huren in de Biesbosch

De vakantie of een lang weekend staat voor de deur. Je wil iets leuks doen. Met de kinderen, met je geliefde, met je vriendengroep van vroeger of misschien wel met jezelf. Je wil naar buiten; genieten van de zon en een mooie omgeving, vogels hun gang zien gaan en misschien als het weer het toe laat ook wel een plons nemen in natuurwater. Wat is er dan perfecter dan een boot huren in de Biesbosch?

Waarom een boot huren in de Biesbosch?

Nationaal Park De Biesbosch is niet alleen een beschermd natuurgebied, maar ook een waar speelparadijs voor je hele gezin. Je vindt er rust, groen, vogels, stilte, vertier en heel veel water. De Biesbosch is namelijk het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Een boot is het ideale voertuig om de Biesbosch te verkennen. Bovendien is het kinderlijk eenvoudig om er een boot te huren. Er zijn verschillende boten, verschillende aanbieders en vooraf uitgestippelde vaarroutes. Geen enkele reden om te twijfelen dus!

Wat kan je er zien?

De Biesbosch is het meest waterrijke natuurgebied van Nederland. Daarmee is er veel leven in de Biesbosch. Niet alleen kan je er genieten van de prachtige natuur, maar ook van de vele soorten vogels. Met een beetje geluk zie je een nestje jonge watervogels of zie je zelfs een ijsvogeltje op jacht voorbij flitsen. Het absolute hoogtepunt van een bezoek aan de Biesbosch is het spotten van een bever. Dit grote en mooie knaagdier komt bijna nergens in ons land zoveel voor als in de Biesbosch. Wanneer je dus besluit een boot te huren in de Biesbosch moet je zeker goed je ogen open houden. Op zoek een actievere dag op een boot met de kinderen? Langs verschillende vaarroutes vind je ook speelplaatsen, tentoonstellingen, plaatsen waar het toegestaan is om te zwemmen en visplekken. Genoeg te zien en te beleven vanaf je huurboot in de Biesbosch dus!

Boot huren: waar moet ik op letten

Je wil een boot huren in de Biesbosch, maar je weet nog niet hoe of waar. De Biesbosch is een goede plek om een boot te huren. Verder zijn er een aantal algemene dingen waar je op kan letten wanneer je een boot huurt in Nederland:

1. Kies de juiste soort boot

Wil je een motorboot, een fluisterboot, een kayak of een traditioneel utiziende sloep? De keuze is aan jou. Tip; om optimaal van de natuur te genieten is een fluisterboot in de Biesbosch wellicht de beste keuze.

2. Check de vaarregels in het gebied

Op elk water in Nederland zijn vaarregels van kracht. Verdiep je van tevoren of vraag advies aan je verhuurder.

3. Neem voldoende tijd

De Biesbosch is een flink gebied waar je bovendien veel kan zien en doen. Zorg er daarom voor dat de tijd dat je de boot reserveert niet te krap is. Geniet in rust!