gaafste voetbalreizen

Dit zijn de 5 gaafste voetbalreizen

Voetbalreizen zijn er voor de echte liefhebber. Ook de meer algemene voetballiefhebber kan echter een paar hele leuke vakanties vullen met leuke voetbaltripjes. Het is dan wel belangrijk dat je dit goed aanpakt. Bijvoorbeeld door te werken met Voetbaltravel.nl. Dan ben je er verzekerd van dat je de gaafste reizen meemaakt.

1. FC Barcelona – Real Madrid

De grootste voetbalwedstrijd van de wereld is natuurlijk die tussen FC Barcelona en Real Madrid. Je moet ook specifiek naar de editie in Barcelona om het iconische Camp Nou te ervaren. De wedstrijd is altijd een garantie voor spectaculair voetbal met de grootste sterren van de wereld op het veld. Door de politieke spanningen heeft de wedstrijd altijd een extra lading die je de hele week in de stad voelt.

2. Liverpool FC – Everton FC

Derby’s tussen clubs uit dezelfde stad hebben altijd iets extra’s. Er zijn veel mooie wedstrijden in deze vorm te vinden door heel Europa. Er zijn er echter maar weinig met zoveel sfeer en lading is Liverpool tegen Everton. De wedstrijd, die ook wel bekendstaat als de Merseyside Derby wordt al bijna 130 jaar op het programma. Met voetbalreizen Liverpool kan je zeker zijn dat je deze wedstrijd op het legendarische Anfield beleeft op de manier zoals dat hoort.

3. Borussia Dortmund – Schalke 04

Wedstrijden tussen echte rivalen blijven toch het mooist. Zo ook die tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. Deze wedstrijd staat voor een hevige strijd tussen twee van de grootste clubs uit de arbeidersstreek van Duitsland. In Dortmund beleef je de wedstrijd met de ondersteuning van de meest gevreesde tribune van de hele wereld, de Zuidtribune. Dit wordt ook wel de Gelbe Wand genoemd.

4. AS Roma – Lazio Roma

Wil je een stadsderby met echte passie beleven? Dan moet je in Italië zijn. Er zijn verschillende opties, zoals Juventus tegen Torino, of Inter tegen AC Milan. Er is er toch echter geen één die kan tippen aan AS Roma tegen Lazio Roma. Strijd staat hier centraal en winnen gaat voor alles. Dat maakt het juist ook zo’n bijzondere ervaring.

5. Olympique Marseille – PSG

Deze wedstrijd in Frankrijk kent een bijzonder geschiedenis. Ooit was Olympique de poenerige club die werd geleid door een miljardair en in de top van Europa speelde. PSG was toen de club van het volk. Tegenwoordig zijn de rollen precies omgekeerd. Het is ook nog eens een echte strijd van Noord tegen Zuid.