gaafste attracties disneyland parijs

De vijf gaafste attracties Disneyland Parijs

De meeste Nederlanders zijn er wel eens geweest: Disneyland Parijs. Het maakt niet uit of je kind bent of volwassen. Iedereen vindt Disneyland te gek! Het is een prachtig attractiepark dat veel meer biedt dan alleen te gekke attracties. Wanneer je ooit naar Disneyland gaat zal je het je nog lang herinneren. Het is een ware belevenis voor zowel jong als oud. Graag besteden we dan ook wat aandacht aan dit fantastische attractiepark. Graag delen we een aantal tips over het park met je. Het park is verdeeld in twee parken: Walt Disney Studio’s & Park Disneyland.

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren; De eerste keer Disneyland Parijs. Ik was een jaar of 10 en dat is voor mij inmiddels alweer zo’n 20 jaar geleden. Wat vliegt de tijd! Ik ben er in totaal drie keer geweest. De eerste keer heb ik er twee dagen overnacht, in het luxe hotelcomplex dat behoort tot Disneyland. Alle drie de keren was het werkelijk een geweldige ervaring. Je raakt niet gauw uitgekeken hier. Voor jong en oud is er een hoop te beleven! Omdat ik veel tijd heb gespendeerd in dit park wil ik graag mijn ervaringen delen. Nu zou ik uren kunnen vertellen over alle attracties maar dat doe ik vandaag niet. Ik heb een lijst gemaakt met de beste attracties van Disneyland Parijs. Hierbij heb ik gekeken naar verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de spanning en plezier maar ook zaken als het decor en wachttijden heb ik meegenomen in de top vijf.

Top 5 attracties Disneyland Parijs

5.Buzz Lightyear laser Blast – Toy Story gaat verder…

Buzz, de held uit Toy Story, wie kent hem niet? In Disneyland Parijs is er een ware attractie gemaakt op het verhaal van Toy Story. Het is een unieke attractie die je nergens ter wereld vindt. In deze attractie kun je de vijanden van Buzz verslaan met ware laserpistolen. Je schiet op de doelen en verdient punten als je een doel raakt. Zowel erg leuk voor kinderen als volwassenen. Het is lang niet altijd even gemakkelijk om een vijandelijk doel te raken. Een leuke attractie voor zowel jong als oud dus!

4. Tower of Terror – Werkelijk angstaanjagend!

Spookhuizen die heb je op de kermis ook. De ‘Tower of Terror’ is geen gewoon spookhuis! Het is een waar spookhotel. Het lijkt van de buitenkant niet zo groot, schijn bedriegt echter. Een groot gedeelte van deze attractie is ondergronds. Je begint op de bovenste etage en stort dan de diepe in. Dit is werkelijk zeer angstaanjagend. Het is gebaseerd op tv-serie: The Twilight Zone. Een attractie waarbij je zeker de rillingen zult ervaren!

Star Wars Hyperspace Mountain

3. Star Wars Hyperspace Mountain – Niet alleen voor de Star Wars liefhebbers!

Volgens veel Star Wars liefhebbers is dit natuurlijk de allerbeste attractie van het park. Wij hebben deze op nummer 3 geplaatst. Het is zeker een gave attractie die niet in het lijstje mag ontbreken. Dit is een ware achtbaan die helemaal in het thema is van Star Wars. Je wordt omhoog geschoten en ziet in het donker van alles wat te maken heeft met Star Wars. Je hoeft niet perse een liefhebber te zijn hiervan. Dit is voor iedereen erg leuk om eens te beleven. Als Star Wars fan kom je hier natuurlijk helemaal aan je trekken!

2. Rock’n Roll Coaster – Houd jij van snelheid?

Zonder twijfel is dit de snelste attractie van het park. Je ervaart in deze attractie een megakracht van zo’n 4,5G. De achtbaan gaat dus ontiegelijk snel en dat is leuk. Ondertussen krijg je de beste hits van Aerosmith te horen. Wanneer je een liefhebber bent van snelheid en niet bang aangelegd bent, dan moet je deze zeker uitproberen.

Disney Parade

1. Disney Parade – Een prachtige parade voor jong en oud!

Nu had je misschien op nummer 1 een supersnelle achtbaan verwacht. Deze zijn er echter al een hoop in dit park en ook in andere parken. Disneyland Parijs is echt uniek door de Disney Parade. Dit is een optocht die om 17:00 begint en een klein half uurtje duurt. Zo’n beetje alle sterren van de Walt Disney Studio komen voorbij. Dit is een geweldige belevenis voor kinderen maar ook volwassenen zullen hun ogen uitkijken. Omdat dit een attractie is die bij iedereen goed aanslaat staat deze op nummer één!