rondreis andalusie

Een rondreis door het prachtige Andalusië

Andalusië kan je typeren als een streek dat alles kan bieden wat een mens nodig heeft op vakantie. Het is een enorm groot gebied dat je niet zomaar in een keer gezien hebt. Een op maat gemaakte rondreis is hetgeen wat bij een vakantie naar Andalusië zeker aan te raden is! Zo weet je zeker dat je de echte must-sees niet aan je voorbij laat gaan. In deze blog lees je over enkele hotspots die Andalusië te bieden heeft.

Ronda, een adembenemende stad

Ronda behoort tot de oudste steden van Spanje. De stad stamt zelfs al af van de tijd voor de romeinen. Net buiten de stad zijn nog restanten van een Romeinse nederzetting gevonden, waarvan ruïnes en zelfs een amfitheater bewaard zijn gebleven. Het belangrijkste kenmerk van de stad is de brug Puente Nuevo, gelegen over de kloof die de stad in tweeën deelt. Dit is een gigantische brug waarvan de bouw al in 1751 begonnen was en in totaal 42 jaar geduurd heeft! Als je op de brug staat, heb je een prachtig uitkijkpunt over het landschap en de diepte van de kloof.

Kom tot rust aan de kust

In Andalusië zijn genoeg afgelegen strandjes te vinden waar je geen last hebt van de toeristische drukte. Het beroemde nationale park Cabo de Gata-Nijar is bijvoorbeeld uniek in zijn soort en heeft heel veel afgelegen stranden met kristalhelder water, wat het natuurlijk super mooi maakt, maar ook uitermate geschikt om te duiken of snorkelen. Vogelspotters zijn hier ook aan het juiste adres: dit park is ook bekend om de vele vogelsoorten die hier leven en bekeken kunnen worden.

Een reis samenstellen?

Naast bovengenoemde dingen waar je zeker geweest moet zijn, heeft Andalusië natuurlijk nog veel meer te bieden. Daarom kan het de moeite waard zijn om een rondreis door Andalusië helemaal op maat te laten samenstellen. Dit bespaart je enorm veel tijd en moeite, en je bent verzekerd van de mooiste reis die er is!